Diplomatët paralajmërojnë privatisht ashpër Biden: Bota Arabe e zemëruar me SHBA-në

Joe Biden ka marrë paralajmërime të ashpra nga diplomatët amerikanë në botën arabe se mbështetja e saj e fortë për fushatën ushtarake shkatërruese dhe vdekjeprurëse të Izraelit në Gaza “po na humbet publikun arab për një gjeneratë”, sipas një kabllogrami diplomatik të siguruar nga CNN.

“Ne po humbasim keq në hapësirën e betejës së mesazheve”, lexon një kabllogram nga Ambasada e SHBA në Oman, duke cituar biseda me “një gamë të gjerë kontaktesh të besuara dhe të matura”.

Mbështetja e fuqishme e SHBA-së për veprimet e Izraelit po shihet, paralajmëron kabllogrami, “si faj material dhe moral në ato që ata i konsiderojnë si krime të mundshme lufte”.

Kablloja nga ambasada u shkrua nga zyrtari i dytë më i lartë amerikan në Muscat dhe iu dërgua, ndër të tjera, Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Shtëpisë së Bardhë, CIA-s dhe FBI-së.

Ndërsa është vetëm një kabllo nga një ambasadë rajonale, ai ofron një pamje private të alarmit mbi valën në rritje anti-amerikane që përfshin Lindjen e Mesme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *