KRONIKË

GJKKO rrëzon kërkesën e Arben Ahmetajt për heqjen e sekuestros së llogarisë së tij bankare

GJKKO rrëzon kërkesën e Arben Ahmetajt për heqjen e sekuestros së llogarisë së tij bankare

Gjykata e Posaçme rrëzon një kërkesë penale të ish-zv.kryeministrit në arrati, Arben Ahmetaj. Përmes avokatëve të tij, deputeti Ahmetaj i kërkoi gjykatës të shfuqizojë masën e sekuestros të vendosur mbi një llogari bankare në emër të tij. Kërkesa u shqyrtua nga gjyqtari Erjon Bani, i cili vendosi rrëzimin e saj si të pabazuar në ligj dhe në prova. Llogaria bankare objekt i kësaj kërkesë është vetëm një nga gjashtë pasuritë e sekuestruara për llogari të hetimit të nisur ndaj tij për akuzat e “korrupsionit”, “fshehjes dhe mosdeklarim të pasurisë” dhe “pastrim të parave”. Mes katër pasurive të paluajtshme të sekuestruara…
Read More
Në qeli prej 12 majit, Gjykata e Lartë rrëzon rekurset e Fredi Belerit

Në qeli prej 12 majit, Gjykata e Lartë rrëzon rekurset e Fredi Belerit

Gjykata e Lartë rrëzon dy rekurset e bëra nga Alfred Beleri, kryebashkiaku i zgjedhur i Himarës, që qëndron në qeli prej 12 majit. Kolegji Penal vendosi të mos pranojë kundërshtitë e Belerit ndaj arrestit në flagrancë dhe për ndryshim të masës së sigurisë “arrest në burg”. Kujtojmë se, disa ditë më parë, Asambleja e Dhomave të Avokatisë Greke ka reaguar, pasi Gjykata e Posaçme e Apelit ka lënë në qeli Fredi Belerin, i akuzuar për shitblerje votash. Në këtë mënyrë, vendimi i sotëm i gjykatës rrëzon për herë të gjashtë kërkesën e Fredi Belerit për ndryshimin e masës së sigurisë.…
Read More