Zelensky zgjat me 90 ditë gjendjen e luftës dhe mobilizimin e përgjithshëm

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, nënshkroi ligjet për zgjatjen e ligjit ushtarak dhe mobilizimit të përgjithshëm për 90 ditë, deri më 14 shkurt 2024.

Sipas informacioneve, Ukraina miratoi ligje për miratimin e dekreteve presidenciale në lidhje me zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme dhe mobilizimit të përgjithshëm në Ukrainë nga 16 nëntori për 90 ditë, pra deri më 14 shkurt 2024, raporton agjencia e lajmeve ukrainase.

Rikujtojmë se më 24 shkurt 2022, Federata Ruse nisi një pushtim në shkallë të plotë të Ukrainës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *