Votohet qeveria e re në Mal të Zi, shqiptarët marrin tre ministri

Në parlamentin e Malit të Zi në orët e vona të mbrëmjes së djeshme është votuar me 46 vota pro qeveria e re, me kryeministër liderin e Lëvizjes Evropa Tani (PES) Milojko Spajiç.

Për qeverinë e 44-të të Malit të Zi votuan kundër 19 deputeë, ndërsa vetëm një nga ligjvënësit e pranishëm në sallë abstenoi.

Gjatë votimit për qeverinë e re, në sallë nuk ishin të pranishëm deputetët e partisë GP të URA-s, që drejtoi vendin me kreun e saj Dritan Abazoviç në mandatin e kaluar.

Para votimit të qeverisë së re pati debate të ashpra mes ish-kryeministrit Abazoviç dhe pasardhësit të tij, Spajiç.

Sakaq, edhe DPS dhe SD kundërshtuan votimin e qeverisë së re duke argumentuar se ky kabinet është kundër Malit të Zi, është anti-evropian dhe pro-rus.

Sa i përket partive shqiptare, postin e zëvendëskryeministrit për Politikat Ekonomike dhe Ministrit për Zhvillimin Ekonomik e ka marrë kryetari i Bashkisë së Tuzit, Nik Gjeloshaj, i cili pritet të heqë dorë nga mandati si udhëheqës lokal.

Fatmir Deka do të jetë ministër për të Drejtat e Njeriut dhe Minoritetet, ndërsa Marash Dukaj është emëruar Ministër i Administratës Publike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *