Izraeli: Mund të bombardojmë Gazën edhe për tre javë të tjera…

Ministri i Jashtëm i Izraelit Eli Cohen tha se presioni diplomatik ndaj vendit ka filluar të rritet dhe se “megjithëse nuk është veçanërisht i lartë për momentin, ai është në rritje”.

Gjatë një konference me gazetarët, Cohen vuri në dukje se homologët e tij në vende të tjera kanë theksuar çështjet humanitare gjatë bisedimeve të tij me ta dhe disa i kanë bërë thirrje Izraelit të kërkojë një armëpushim.

Ai vlerësoi se “dritarja diplomatike” është rreth dy ose tre javë përpara se presioni ndërkombëtar të fillojë të rritet seriozisht, megjithëse ai nuk tha se çfarë do të pasonte nga ai presion.

Cohen gjithashtu argumentoi se çështja e rreth 240 pengjeve të mbajtura nga Hamasi në Gaza është një “mjet qendror” që i jep Izraelit legjitimitet për të vazhduar luftën dhe se “bota pranon se Izraeli nuk do të ndalet derisa pengjet të lirohen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *