“Turqia përfiton nga BE-ja 11 miliardë Euro për emigrantët. Po Shqipëria çfarë përfitimi ka nga marreveshja me Italin�

Nga Jonila Godole

Nga viti 2011 deri me sot, Turqia ka marre 11 miliarde Euro nga Bashkimi Europian per mbajtjen e refugjateve aty, ne menyre qe ata te mos futeshin ne Europe (njoftim i Komisionit Europian me 27.9.2023).

– Po Shqiperia cfare perfitimi ka konkretisht nga marreveshja me Italine, apo eshte kjo nje marreveshje personale e kryeministrit Rama?

– Me ke e diskutoi zoti Rama kete vendim perpara se ta merrte?

– U konsultua dhe me opoziten per kete vendim?

– Perse zgjodhi portin e Shengjinit, dhe jo, bie fjala, te Durresit ose te Vlores?

– Mbi cilat kritere objektive u be perzgjedhja e vendit ku do strehohen refugjatet?

– Si do demshperblehet Shengjini per humbjet e mundshme ekonomike te turizmit nga kampi i refugjateve? Dhe kush do ta demshperbleje? BE-ja, Italia, apo taksapaguesit shqiptare?

Kur flitet per nje marreveshje, perfitimet duhet te jene dypaleshe. Neqoftese Italia / BE perfitojne, por Shqiperia nuk ka perfitim te shprehur zyrtarisht, atehere dikush tjeter duket sikur perfiton ne emer te Shqiperise ne menyre jo transparente ose nepermjet nje qoke.
Marreveshje te tilla duhet te diskutohen ne Parlament, dhe duhet te behen transparente per qytetaret. Perndryshe ato lene nje shije te hidhur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *