Takimi me Von der Leyen, Kurti: Të vendosen sanksione ndaj Serbisë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në takimin e sotëm që e pati me Presidenten e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka folur për agresionin serb që ndodhi në Banjskë të Zveçanit më 24 shtator.

Në njoftimin e lëshuar nga Qeveria thuhet se Kurti theksoi rëndësinë dhe nevojën e ekstradimit të Milan Radoiçic në Kosovë ku do të ballafaqohej me një gjykim të drejtë për veprat e tij, dhe në të njëjtën kohë domosdoshmërinë e sanksioneve ndaj Serbisë në mënyrë që sulme të tilla mos përsëriten.

Kurti e falënderoi Von der Leyen për përkushtimin e saj ndaj agjendës evropiane të Kosovës, teksa e njoftoi atë me rezultatet e deritanishme të qeverisjes, zhvillimet e fundit në vend, takimin e 26 tetorit me liderët evropianë dhe me qëndrimin e Kosovës në raport me propozimin e BE-së dhe ShBA-së për zbatimin e nenit 7, ndërlidhur me nenin 10 të Marrëveshjes Bazike.

Ai e njoftoi edhe për projektet e ndryshme infrastrukturore, përfshirë ato të cilat tashmë kanë mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian, por edhe projekte tjera të cilat mund të përfitojnë nga mbështetja, sikurse është ai i hekurudhës Prishtinë-Durrës.

Në takim u fol edhe për Planin për Zhvillim të BE-së për Ballkanin Perëndimor, përfitimet e mundshme nga ai, si dhe për Tregun e Përbashkët Rajonal dhe përparësitë e tij për rajonin, përkatësisht Ballkanin Perëndimor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *