Sot Dita Ndërkombëtare kundër Korrupsionit, DASH publikon 11 kampionët e vitit 2023: Ka përfaqësues Mali i Zi, por jo Shqi

Në njoftimin e Ambasadës Amerikane, Sot në Ditën Ndërkombëtare kundër Korrupsionit, janë publikuar emrat e njohur si kampionë të luftës kundër korrupsionit për vitin 2023. Ata janë nga vende të ndryshme të botës. Nga rajoni ynë për këtë vit figuron vetëm një zyrtar i Malit të Zi.

“Departamenti i Shtetit është i përkushtuar në luftën kundër korrupsionit dhe në çuarjen përpara të integritetit si përparësi e politikës së jashtme dhe interes thelbësor të sigurisë kombëtare. Në 20-vjetorin e miratimit të Konventës së Kombeve të Bashkuara kundër Korrupsionit (UNCAC), Shtetet e Bashkuara janë të përkushtuara në udhëheqjen e përpjekjeve për zbatimin e konventës në potencialin e saj të plotë. Ne do të vazhdojmë të punojmë me partnerët për të përmbushur vizionin e UNCAC.” – Sekretari i Shtetit i SHBA Antony Blinken në nderimin e kampionëve botërorë kundër korrupsionit” thuhet në njoftimin e ambasadës së SHBA-së në Tiranë.

Njoftimi i plotë i DASH:

“Departamenti i Shtetit është i përkushtuar për të luftuar korrupsionin dhe për të promovuar integritetin si një prioritet i politikës së jashtme dhe interesin kryesor të sigurisë kombëtare. Në prag të Ditës Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, 9 dhjetor, Shtetet e Bashkuara janë krenare të nderojnë individët dhe institucionet që mbrojnë transparencën, llogaridhënien, integritetin dhe qeverisjen e mirë në mbarë botën.”

Reklamo ne TiranaWeb

Në 20-vjetorin e miratimit të Konventës së Kombeve të Bashkuara Kundër Korrupsionit (UNCAC), Shtetet e Bashkuara janë të përkushtuara për të udhëhequr përpjekjet për të zbatuar konventën në potencialin e saj të plotë. Ne ratifikuam UNCAC në vitin 2006 dhe që atëherë e kemi aplikuar atë si një mekanizëm për bashkëpunim ndërkombëtar, kemi punuar për të inkorporuar dispozitat e tij në ligjet dhe praktikat tona të brendshme dhe kemi ndihmuar vendet e tjera për të ndërtuar kapacitetin për të bërë të njëjtën gjë. Ne do të vazhdojmë të punojmë me partnerët për të përmbushur vizionin e UNCAC.

“Arritja e këtij vizioni do të kërkojë kontribute nga palët e interesuara brenda dhe jashtë qeverisë. Fillova Çmimin Ndërkombëtar të Kampionëve Anti-Korrupsion në 2021 për të njohur individët që kanë ndërmarrë hapa të jashtëzakonshëm për të luftuar korrupsionin dhe për të demonstruar solidaritetin e SHBA me partnerë heroikë.”

“;Sot, ne njohim 11 Kampionët Ndërkombëtarë Anti-Korrupsion për vitin 2023 dhe të gjithë ata që luftojnë për llogaridhënie, sundim të ligjit, transparencë dhe liri të shtypit. Të nderuarit janë Stanislau Ivashkevich i Bjellorusisë, Jean-Claude Mputu i Republikës Demokratike të Kongos, Arturo Torres i Ekuadorit, Nikhil Dey i Indisë, Ali (Mukhammedali) Toktakunov i Republikës së Kirgistanit, Marc N. Kollie i Liberisë, Veronica Mora Mihailov- i Moldavisë, Vladimir Novović i Malit të Zi, Annette Planells i Panamasë, Francisco Belo Simões da Costa i Timor-Leste dhe May De Silva i Seychelles. Ne jemi të nderuar të punojmë përkrah të tillë kampionëve për të mposhtur korrupsionin.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *