Rikthehet anticikloni afrikan, temperaturat mbi 20 gradë. Sa do të zgjasë? Pastaj sërish moti i keq!

Reshjet që kanë karakterizuar deri tani vjeshtën do të marrin një pushim disaditor. Por ky “armëpushim” nuk është i destinuar të zgjasë shumë, sipas parashikimeve të ekspertëve italianë. Në fakt moti i keq do të rikthehet si protagonist shumë shpejt, këtë javë.

Arsyeja mund të shpjegohet nga një ngritje e përkohshme të një kepjeje subtropikale me presion të lartë që do të mbështjellë një pjesë të madhe të pellgut të Mesdheut.

Dielli dhe temperaturat e buta nuk do të jenë prezente në të gjithë rajonin.
Nga efektet e presionit të lartë do të preken veçanërisht rajonet qendrore-jugore të Adriatikut, ku përfshihet edhe vendi ynë: në këta sektorë, krahas motit të mirë, vlerat termike do të rriten drejt vlerave shumë mbi mesataren klimatologjike të periudhës.

Kur të kthehet moti i keq

Sa do të zgjasë kjo fazë anticiklonike? Vera do të vazhdojë deri të enjten më 16 nëntor. Më pas, nga data 17 e ditës së premtes dhe deri të shtunën, presioni i lartë do të rikthehet, duke i lënë hapësirë ​​kalimit të një trazimi të fortë, ku moti i keq do të bëhet sërish protagonist me ngarkesën e tij. Reshje të dendura shiu dhe bubullima, të gjitha të shoqëruara me rënie të përgjithshme të temperaturës, pritrt të përfshijnë të gjithë rajonin.

Sipas ekspertëve italianë, “vera “ do të zgjasë edhe 3 ditë ose edhe pak më shumë, dhe skenari i përgjithshëm meteorologjik do të shkojë drejt një rikthimi në kushtet tipike të vjeshtës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *