Ministri Hasani: Pas 3 javësh përpjekje, shqiptarët e parë largohen nga Gaza, nëna me katër fëmijë të mitur

Ministri i Jashtëm, Igli Hasani në një njoftim në rrjetet sociale ka bërë me dije se shtetasit e parë shqiptarë kanë lënë Gazën.

Hasani njofton se shqiptarët, nëna dhe katër fëmijët e mitur kanë arritur të largohen nga Gaza, pas gati 3 javësh përpjekjeje.

Ministri thotë se tashmë ato ndodhen të sigurt në Egjipt, ndërsa vijojnë procedurat për kthimin e tyre sa më të shpejtë në Shqipëri.

“Pas tre javësh përpjekjesh e vështirësish, më në fund shtetasit e parë shqiptarë, një nënë dhe 4 fëmijët e saj të mitur, sapo lanë territorin e Gazës.

Ata ndodhen tashmë të sigurt në Egjipt, ndërsa vijojmë proçedurat për kthimin e tyre sa më të shpejtë në Shqipëri.

Mirënjohje për autoritetet e Izraelit dhe Egjiptit për bashkëpunimin, për mbështetjen si dhe kolegëve të ambasadave shqiptare në Izrael dhe Egjipt për punën e mirë në këtë situatë e operacion kompleks.

Po punojmë ngushtë me autoritetet për kthimin e shpejtë e të sigurt të shtetasve të tjerë shqiptarë që ndodhen në Gaza,” ka njoftuar ministri.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *