Ish-CEO i Grammy Awards, Neil Portnow, akuzohet për sulm seksual

Një grua ngriti një padi të mërkurën kundër ish-shefit ekzekutiv të çmimeve Grammy, Neil Portnow, duke e akuzuar atë për një sulm seksual në vitin 2018, si dhe kundër Akademisë së Regjistrimit për neglizhencë.

Gruaja, emri i së cilës nuk u zbulua, ngriti padinë në gjykatën supreme të Nju Jorkut në Manhattan sipas Ligjit për të mbijetuarit e rritur. Masa, e miratuar vitin e kaluar, krijoi një dritare të përkohshme për ata që pretendojnë për sulme seksuale, për t’i paraqitur para afateve të zakonshme të shtetit.

Në padi, gruaja, e përshkruar si një muzikante e njohur ndërkombëtarisht, e cila dikur luante në Carnegie Hall, tha se ajo u takua me Portnow në fillim të vitit 2018 dhe kishte lënë një takim për ta intervistuar atë në hotelin e tij në New York City më vonë atë vit. Ajo tha se ai i dha asaj diçka për të pirë në takim, gjë që e bëri atë të humbiste vazhdimisht vetëdijen dhe se më pas ai vazhdoi ta sulmonte.

Një zëdhënës i Portnow, i cili dha dorëheqjen si CEO në vitin 2019, tha në një email se akuzat ishin “plotësisht të rreme dhe pa dyshim të motivuara nga refuzimi i z. Portnow për të përmbushur kërkesat e egra të paditëses për para dhe ndihmë në marrjen e një vize qëndrimi”.

Gruaja tha në padi se kishte kontaktuar akademinë në fund të vitit 2018 për Portnow. Në një deklaratë, akademia tha: “Ne vazhdojmë të besojmë se pretendimet janë të pabaza dhe synojmë të mbrojmë fuqishëm Akademinë në këtë padi”.

Fjala e akuzave doli për herë të parë në dritë në vitin 2020, pasi Portnow kishte dhënë dorëheqjen. Pasardhësja e tij, Deborah Dugan, u rrëzua pas vetëm disa muajsh dhe foli për akuzën kundër tij në paraqitjen e një ankese kundër akademisë./Liberale.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *