Hodhën tymuese dhe krijuan kaos në Kuvend, përjashtohen për 10 ditë tre deputetë të Rithemelimit

Tre deputetë të Rithemelimit, Saimir Korreshi, Elda Hoti dhe Lindita Metaliaj janë përjashtuar me 10 ditë nga Kuvendi i Shqipërisë, pasi hodhën tymuese dhe krijuan kaos në seancën plenare të ditës së djeshme.

Kanë qenë deputetët emazhorancës që ia ka drejtuar kërkesën Kuvendit për përjashtimin e deputetëve.

“Seanca e përsëritur në çdo fillim seance plenare nga deputetë të opozitës duke penguar zhvillimin e rregull të saj është e pa tolerueshme. Kaosi i krijuar nga deputetë të caktuar të opozitës në seancën plenare të datës 09.11.2023 duke larguar nga vendet karriget dhe duke vendosur ato si barrikadë përpara foltores dhe duke e bllokuar atë është në kundërshtim me rregulloren e Kuvendit të Shqipërisë”, thuhet midis të tjerash në kërkesë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *