Filmi horror që shkatërroi karrierën e një ylli të famshëm Hollywood-ian

Roli i parë i madh në filmografinë e Paz de la Huerta erdhi kur ajo luajti Mary Agnes në “The Cider House Rules”, drama e mirënjohur e Lasse Hallström që përfundoi duke u nominuar për “Filmi më i mirë” dhe “Regjisori më i mirë” në Oscar, me Michael Caine.

Më pas ajo do të luante në hitin rom-com “A Walk to Remember” dhe “Gaspar Noé’s Into the Void”, si dhe një rol të dytë dytësor si Lucy Danziger në dy sezonet e para të dramës kriminale të prodhuar nga Martin Scorsese nga HBO, Boardwalk Empire. Gjërat shkuan mirë deri në atë moment.

Fatkeqësisht, filmi horror i bashkë-skenarit dhe regjisorit Doug Aarniokoski, “The Nurse”, çoi në disa pengesa të mëdha, duke përfshirë një dëmtim në xhirime dhe një sfidë ligjore. Paz luajti si Abby Russell, por u godit nga një ambulancë gjatë xhirimeve dhe kompensimi i saj total ishte 73,000 dollarë, një pikë në oqean krahasuar me padinë prej 55 milionë dollarësh që pasoi.

Në post-produksion, pjesë të mëdha të performancës së yllit u mbidubluan nga një aktor tjetër, dhe si pjesë e redaktimit kritik që shoqëroi publikimin përfundimtar të “The Nurse”, redaktimi i dobët ishte një çështje tjetër. Si rezultat, aktorja u akuzua për një monolog monoton, por ajo pretendoi se para se të nënshkruante për filmin ajo fitonte miliona dollarë në vit të ardhura vjetore, duke rezultuar në rënien e konsiderueshme të përfitimit të saj pas “The Nurse”

Në një intervistë për revistën Grey, Paz de la Huerta tha se ajo kurrë nuk donte të bënte filmin dhe se ajo pësoi një dëmtim që kërkonte kohë të konsiderueshme rikuperimi.

“Isha mësuar të punoja me krijues seriozë. Dy javë para xhirimit, u përpoqa me dëshpërim të largohesha nga filmi, por nuk më lanë”, tha ai.

Paz de la Huerta doli në anën e humbur në sallën e gjyqit.

Burimi: CNN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *