Bazuka, eksploziv e municione, Policia e Kosovës zbulon arsenalin e frikshëm të armëve që u zbulua në Veri

Policia e Kosovës, në bashkëpunim me Prokurorinë Speciale, kanë publikuar foto nga armatimet ushtarake të gjetura gjatë kontrollit të fundit në veri të vendit, të zhvilluar mëngjesin e të shtunës.

Prokuroria Speciale tha se, me urdhër të gjykatës, Policia e Kosovës ka zhvilluar kontrolle në shtatë lokacione në pjesën veriore të vendit, që lidhen me ngjarjet e 24 shtatorit 2023. Kontrollet janë kryer në vende të ndryshme, katër në Mitrovicën e Veriut, dy në Zveçan dhe një në Banjskë.

Pjesëmarrës në këto kontrolle ishin edhe zyrtarë nga EULEX-i dhe KFOR-i.

Lista paraprake armëve dhe pajisjeve tjera të sekuestruara:

• 87 copë eksploziv të tipit TM 100

• 3 granata hedhës dore (zola)

• 1 armë automatike AK-47

• 1 minë kundër këmbësorisë e tipit MRUD

• 14 karikatorë

• Municion të kalibrave të ndryshëm

• 63 detonatorë elektrik

• 23 detonatorë mekanik

• 1 orë për aktivizim

• 1 granatë dore M79

• 3 tuba fitila ndezës

• Çanta, radiolidhje, antiplumba, pajisje medicionale, gyksore (jelek për bartje të karikatorëve), maskë kundër gazit, bateri etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *