Më poshtë janë gjetjet nga disa studime të cilat tregojnë disa nga arsyet pse çokollata është e dëmshme për shëndetin tonë:
Çokollata dhe kakaoja përmbajnë histamine: Histaminat gjenden natyrshëm në trup. Në nivele normale, ato janë thelbësore për një trup të shëndetshëm, pasi largojnë shkaktarët e alergjenit përmes teshtitjes, grisjes ose kruajtjes. Megjithatë, disa ushqime përmbajnë nivele të larta të histaminës dhe mund të kontribuojnë në alergjitë ushqimore dhe simptoma të përkeqësuara, veçanërisht në ato me intolerancë ndaj histaminës. Çokollata, për fat të keq, në përgjithësi përmban histamine.
Nëse gjeni se alergjitë tuaja ndizen rregullisht ose shpesh ndiheni të shqetësuar, ulja e marrjes së çokollatës (histaminës) mund t’i lehtësojë këto probleme.
Çokollata përmban sheqer: Pothuajse çdo çokollatë ose karamele në raftet e dyqaneve tona ushqimore lokale përmban sheqer. Ndërsa sasitë ndryshojnë sipas markës, çokollata me qumësht përmban mesatarisht 51 gram sheqer për 100 gram. Kjo është e barabartë me rreth 12 lugë çaji sheqer (me afërsisht 4 gram sheqer në një lugë çaji) në rreth 1 filxhan (100 gram) çokollatë.
Në shoqërinë tonë, ku sheqeri i shtohet pothuajse çdo gjëje që hamë, çokollata po shton një ngarkesë toksike shtesë dhe të panevojshme.
Çokollata mund të shkaktojë puçrra: Disa studime kanë zbuluar se konsumimi i çokollatës mund të çojë në puçrra tek disa njerëz. Një studim zbuloi se te meshkujt e prirur ndaj akneve, ngrënia e kakaos çon në rritjen e lezioneve të akneve 4-7 ditë pas konsumimit.
Një studim tjetër zbuloi se aknet u rritën ndjeshëm gjatë 4 javëve kur subjektet hëngrën 25 gramë (afërsisht ¼ filxhan) çokollatë të zezë çdo ditë. Ndërsa çokollata mund të na bëjë të ndihemi mirë, efektet e saj negative priren të bëhen të dukshme në lëkurën tonë.