Zbulohet rroga e Enver Hoxhës, nuk do ta besoni se sa paguhej ish-udhëheqësi komunist

 Zbulohet rroga e Enver Hoxhës, nuk do ta besoni se sa paguhej ish-udhëheqësi komunist

Enver Hoxha është një prej figurave të politikës shqiptare që do të mbahet mend gjatë ndër breza.

Figura e tij do të ngjallë gjithnjë kuriozitet ndër shqiptarë dhe çdo gjë që lidhet me të.

Nuk është diskutuar kurrë nëse familjes i la ndonjë trashëgimi. Gjithashtu shumë pak e dinë se sa ka qenë rroga e Hoxhës në një periudhën kur Shqipëria drejtohej prej tij.

Por sa ka qenë në atë kohë rroga e kreut të PPSH?

Enver Hoxha është një prej personaliteteve që ka mbajtur më shumë detyra në drejtimin e vendit.

Kryeministër, ministër i Mbrojtjes, ministër i Jashtëm, Sekretar i Parë i Komitetit Qendror të PPSH, gjeneral kolonel, Komandant i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura.

Epo ai merrte vetëm 2 mijë lekë të rinj, ose me kursin e asaj kohe 240 dollarë amerikanë.

Të ngjashme