• 31/03/2023

Vrau fëmijet sepse mendonte që kishin ADN gjarpëri, babai mund të përballet me dënim me vdekje

 Vrau fëmijet sepse mendonte që kishin ADN gjarpëri, babai mund të përballet me dënim me vdekje

Një baba, i cili ishte i ndikuar nga teoritë e komplotit QAnon dhe Illuminati dhe është akuzuar për vrasjen e fëmijëve të tij me një armë peshkimi me shtizë, mund të përballet me dënimin me vdekje.

Mattheë Coleman, 40 vjeç, besonte se fëmijët e tij do të rriteshin si përbindësha, kështu që ai duhej t’i vriste, thuhej në një dokument të gjykatës.

Ai po përballet me dy akuza për vrasje në shkallën e parë, ku mori djalin e tij Kaleo dhe vajzën 10-muajshe Roxy në Rosarito, Meksikë dhe i vrau.

Të mërkurën, Departamenti për Drejtësi tha: Aktakuza e ngritur sot e ngarkon Coleman me dy akuza për vrasje të shkallës së parë. Sipas ligjit, akuzat janë të përshtatshme për dënimin me vdekje. Prokurori i Përgjithshëm do të vendosë nëse do të kërkojë dënimin me vdekje në një datë të mëvonshme.

Coleman i tha FBI -së se ai i çoi fëmijët e tij në Meksikë pasi ndoqi disa teori konspirative të Illuminati dhe QAnon që e shtynë të besonte se të rinjtë do të shndërroheshin në përbindësha pasi gruaja e tij u transmetoi atyre ADN -në e gjarprit.

Gjithashtu thuhet se Coleman ishte i vetëdijshëm se po bënte diçka që ishte e gabuar, por se ai besonte se duke vepruar në këtë mënyrë ai do të shpëtonte botën.

Randy Grossman, Prokurori i SHBA tha: Nuk ka fjalë për të përshkruar pikëllimin e thellë që përfshinë një komunitet të tërë kur një fëmijë vritet. Departamenti i Drejtësisë është i vendosur për të arritur drejtësinë për këto viktima dhe të dashurit e tyre. 

Të ngjashme