08/02/2023

Lockdown-i më i gjatë në botë që nga fillimi i pandemisë përfundon në Melburn.
Qyteti ka kaluar 262 ditë, gati nëntë muaj, në izolim që nga marsi 2020. Nga nesër, pijet, restorantet dhe kafenetë do të rihapen për personat e vaksinuar plotësisht.

Mbetet detyrimi për të mbajtur një maskë brenda dhe kapacitet i kufizuar.

Autoritetet kishin premtuar heqjen e bllokimit pasi 70 për qind e njerëzve të merrnin dy doza të vaksinës.