01/02/2023

META – Sipas Biblës 77-ta e Saliut është vetë përsosmëria. Amerikës i mbetet të jetë Djalli!

Nga Arben Duka

Që në 5 Korrik,
Saliu i ngratë,
i ka mbushur plot,
Shtatëdhjetë e Shtatë!

Meta sipas Biblës,
thotë -ky përvjetor,
i bije të jetë,
numër engjëllor!

Shtatëdhjetë e Shtata,
që ka xha Salia,
sipas Metës është,
vetë përsosmëria!

Dhe urimet venë,
tek Sala pasosur,
se tani Saliu,
është i përsosur!

Është i bardhë si dita,
jo i zi si nata,
po “përsosmërinë”,
e nxorrën “Non Grata”!.

Meta nuk ka hedhur,
një si punë falli,
se aktin kundër Salës,
e ka bërë djalli!.

Sipas skraparlliut,
që s’di ç’është frika,
djalli i vërtetë,
është Amerika!.

Ajo do ta vriste,
tek Mali me Gropa,
ndaj me provokime,
nuk mbaron kokëlopa!

Meta e lëshoi,
këtë lloj rakete,
se do ketë dëgjuar,
ndonjë gjë për vete!

Pastaj do shikojmë,
sa bukur do tallet,
ditën që nga DASHI,
si Sala do shpallet!