• 09/06/2023

Tre kuaj poshtë zyrës së Edi Ramës. Ç’po bëhet në Kryeministri?

 Tre kuaj poshtë zyrës së Edi Ramës. Ç’po bëhet në Kryeministri?

Ditën e sotme kanë tërhequr një vëmendje, disa kuaj të zinj të vendosur në oborrin e Kryeministrisë, që janë shpërndarë nëpër shkallë. Në fakt, kuajt nuk janë aty rastësisht, por si pjesë e ekspozitës “Leviatani mekanik” që do të çelet sot në Qendrën për Hapje dhe Dialog.

Autori i Ekspozitës është artisti Ergys Krisiko, ndërsa kuratore është Ajola Xoxa, bashkëshortja e kryetari të Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj.

Leviatan duke iu referuar biblës është një përbindësh deti. Në demonologji Leviatani është një nga Shtatë Princat e Ferrit dhe rojtari i dyerve të tij.Emri i tij është kthyer në sinonim te fjalës përbindesh i madh deti. Në letërsi (përshëmbull Mobi Diku i Herman Mellvill) i referohet një balene të madhe.

Të ngjashme