22.5 C
Tirana
Monday, 15 August, 2022

Themelohet dega e “Illuminatit” bavarez në Shqipëri/ Lozha “Karl Gega” realizon ëndrrën

Illuminati është një emër që u jepet disa grupeve, reale dhe fiktive. Historikisht, emri zakonisht i referohet Iluminati bavarez, një shoqëri sekrete e epokës iluministe, e themeluar më 1 maj 1776 në Bavari, sot pjesë e Gjermanisë, nëse i referohemi njëohurive të përgjitshme për grupimin, të cilit i druhen të gjithë anekënd botës.

Por, që nga koha kur termi “Iluminati” erdhi në jetë kanë kaluar pesë shekuj. Historiani spanjoll Marcelino Menéndez y Pelayo e ka gjurmuar termin deri në vitin 1492 (në formën aluminados, 1498) dhe mendonte se pikëpamjet e tyre u promovuan në Spanjë përmes ndikimeve nga Italia.

Grupi i shoqëruar më shpesh me me këtë emër mund të ketë qenë një lëvizje jetëshkurtër e mendimit të lirë republikan e themeluar në Ditën e Majit 1776 nga Adam Weishaupt, profesor i së drejtës kanonike në Ingolstadt dhe një ish-jezuit.

Sipas një shkrimi nga “Brittanica”, anëtarët e kësaj shoqërie sekrete e quanin veten “perfektibilistë”, pasi qëllimi i themeluesit të tyre ishte të zëvendësonte krishterimin me një fe të logjikshme, siç bënë më vonë revolucionarët e Francës dhe filozofi pozitivist i shekullit të 19-të Auguste Comte. Urdhri u organizua sipas linjave të jezuitëve dhe ruante disiplinën e brendshme dhe një sistem mbikëqyrjeje të ndërsjellë të bazuar në atë model. Anëtarët e saj u zotuan t’iu bindeshin eprorëve të tyre dhe u ndanë në tri klasa kryesore: e para përfshinte “nistarët”, “minervalët” dhe “iluminatët më të vegjël”; i dyti përbëhej nga masonë (“të zakonshëm”, “skocez” dhe “kalorës skocezë”); dhe klasa e tretë ose “mister” përbëhej nga dy klasa “prift” dhe “regjent” si dhe “magus” dhe “mbret”.

Duke filluar me një rreth të ngushtë dishepujsh të përzgjedhur me kujdes nga studentët e tij, Weishaupt i zgjeroi gradualisht përpjekjet e tij të rekrutimit nga Ingolstadt në Eichstätt, Freising, Mynih dhe gjetkë, duke i kushtuar vëmendje të veçantë regjistrimit të të rinjve me pasuri, gradë dhe vende të tjera. rëndësi sociale.

Nga viti 1778 e tutje, iluminatët e Weishaupt filluan të kontaktojnë me lozha të ndryshme masonike, ku, nën impulsin e Adolf Franz Friedrich, Freiherr von Knigge, një prej kryefamiljarëve të tyre të konvertuar, ata shpesh arrinin të fitonin një pozicion komandues, ishte për Knigge që shoqëria ishte borxhli për kushtetutën jashtëzakonisht të përpunuar (gjithsesi të pa realizuar kurrë) si dhe sistemin e saj të brendshëm të komunikimit. Secili anëtar i urdhrit i kishte dhënë atij një emër të veçantë, përgjithësisht klasik, me të cilin vetëm atij i drejtoheshin me shkrim zyrtar (Weishaupt quhej Spartacus ndërsa Knigge ishte Philo). E gjithë korrespodenca e brendshme bëhej në mënyrë shifrore dhe për të rritur mistifikimin, qytetet dhe provincat u investuan me emërtime të reja dhe krejtësisht arbitrare, shkruhet ndër të tjera në “Brittanica”.

Shqipëria bëhet zyrtarisht pjesë e Iluminatit Botëror

Themelohet në Shqipëri dega e “Illuminatit”. Që nga data 29 Janar 2022, Shqipëria është zyrtarisht pjesë e Iluminatit Botëror, i cili zë fill në Bavari më 1 Maj 1776. Me dekret të posaçëm të Grand Assembly of the Brotherhood of Light, u miratua themelimi i Iluminatit në Shqipëri, i cili zhvilloi takimin e tij të parë në një ceremoni solemne në kuadër të Kolegjit “Karl Gega”, ku morën pjesë përfaqësues nga rajoni dhe bota. Personalitetet shqiptare, të cilët deri tani kanë qenë pjesë e Iluminatit botërorë, tani janë themelues dhe anëtarë të Iluminatit Shqiptarë!

Lozha “Karl Gega”, realizon ëndrrën e shumë njerëzve të shquar dhe patriotëve të ndershëm, të cilët ndër dekada kanë luftuar për sjelljen e dritës së vërtetë të Iluminatit në Shqipëri.

Misioni i kësaj Lozhe është dhënia e një kontributi më të vyer për lirinë, demokracinë, zhvillimin, integrimin euro-atlantik të vendit dhe promovimin e mëtejshëm të historisë dhe të kulturës sonë kombëtare. Karl Gega ishte dhe mbetet një shqiptar i madh, një arkitekt gjenial dhe një pishtar drite, që na frymëzon në rrugën e re iluministe.

Në përbërje të Iluminatit shqiptar, ka figura të shquara, të cilët kanë dhënë dhe vazhdojnë të japin kontributin e tyre në institucione publike e private, duke qenë shembullorë në zbatimin e ligjeve të vendit dhe ruajtjen më të mirë të vlerave të familjes.

Për çdo interesim të mëtejshëm specifik, mund të drejtoni pyetjet tuaja në këtë adresë: [email protected]

Historia italiane, lidhja e “Iluminatit” me Revolucionin francez

Kur trupat franceze pushtuan Italinë në pranverën e 1796, ata gjetën terren pjellor për idetë dhe praktikat revolucionare të vendit të tyre të lindjes. Që nga vitet 1780, gazetat dhe pamfletet italiane i kishin dhënë një lojë të plotë lajmeve nga Franca, veçanërisht luftës politike midis mbretit dhe Parlamentit të Parisit. Ndërsa revolucioni u shpalos në Francë, lajmet u bënë më të shpeshta dhe më dramatike. Pas vitit 1791, ato u rritën më tej nga dëshmitë personale të emigrantëve politikë. Censura vigjilente nga qeveritë italiane nuk mundi të ndalonte përhapjen e ideve revolucionare. Megjithatë, italianët e shihnin Revolucionin Francez në mënyrë të thjeshtë si një luftë midis monarkistëve dhe revolucionarëve.

Ndërsa impulsi reformist i viteve 1780 u zbeh, italianët shfaqën një interes në rritje për Revolucionin Francez. Pronarët dhe sipërmarrësit e arsimuar të tokave, të cilët kishin besuar te sundimtarët e ndritur të shteteve të tyre dhe kishin pritur me padurim reformat e rëndësishme administrative dhe politike, ishin të zhgënjyer. Shembulli francez u dha atyre shpresa të reja. Gjatë viteve 1780, lozhat masonike kishin filluar të zëvendësonin akademitë shkencore dhe shoqëritë agrare si vende të diskutimit politik. Në vitet 1790 u shfaqën shoqëri sekrete më radikale, të modeluara sipas Iluminatit (“Të Iluminuarit”) të themeluar në Bavari nga Adam Weishaupt, një profesor i së drejtës kanonike, i cili promovoi mendimin e lirë dhe teoritë politike demokratike.
Qeveritë italiane kundërshtuan idetë revolucionare franceze, duke i njohur ato si një kërcënim potencial për stabilitetin. Shpërthimi i luftërave Revolucionare Franceze dhe Napoleonit konfirmoi frikën e tyre. Pasi ushtritë franceze në 1792 pushtuan Savojen dhe Nicën, të cilat i përkisnin mbretërisë së Sardenjës-Piemonte (të qeverisur nga shtëpia e Savojës), mbretëria iu bashkua Koalicionit të Parë, një aleancë e formuar në 1793 nga fuqitë që kundërshtonin Francën Revolucionare. Ardhja e flotës franceze në Gjirin e Napolit në dhjetor 1792 e pengoi mbretin e Napolit të ndiqte shembullin piemontez, por qeveritë e tjera iu drejtuan shtypjes së ashpër të protestave të frymëzuara nga francezët. Megjithatë, shumë italianë e panë sistemin ligjor dhe administrativ revolucionar francez si përgjigjen e vetme për ankesat e tyre kundër elitave tradicionale. Në Piemonte dhe Napoli, ku pakënaqësia ishte veçanërisht e përhapur, përkrahësit e ideve demokratike organizuan komplote të vërteta. Komplotistët e arrestuar që i shpëtuan vdekjes ose burgut gjetën strehim në Francë, ku u bënë me ndikim dhe aktiv.

Emigrantët italianë ndihmuan për t’i dhënë një fokus më të mprehtë qëllimeve të protestës revolucionare dhe për të përgatitur terrenin për ndërhyrjen franceze në gadishull. Emigranti më i njohur, fisniku toskan Filippo Buonarroti, shërbeu si komisioner kombëtar në qytetin ligurian të Oneglia, i kapur nga ushtritë franceze në 1794. Oneglia u bë vendi për eksperimentin e parë revolucionar në tokën italiane kur Buonarroti prezantoi një kushtetutë republikane dhe kulti i Qenies Supreme dhe hoqi të drejtat e nënshtetasve. “Eksperimenti Oneglia” përfundoi papritur në 1795 me rënien e qeverisë së Maximilien Robespierre në Francë, por Buonarroti vazhdoi në besimet e tij radikale, duke u bërë një mbështetës i agjitatorit të majtë francez François-Noël (Gracchus) Babeuf. Precedenti që kishte krijuar nuk u harrua.

Katolicizmi romak dhe shtypja e Jezuitëve

Ndër pasojat e polemikave mbi ritet kineze ishte një intensifikimi i pakënaqësisë së drejtuar kundër Shoqërisë së Jezusit, në të cilën kontribuan edhe disa nga lëvizjet e tjera të përmendura më lart. Fushata për të shtypur jezuitët ishte rezultat i tenorit të përgjithshëm antiklerik dhe antipapal të kohës. Armiqësia ndaj jezuitëve u frymëzua më tej nga mbrojtja e tyre e popullsive indigjene të Amerikës kundër abuzimeve të kryera nga kolonizatorët spanjollë dhe nga forca e rendit, e cila u konsiderua si një pengesë për vendosjen e sundimit absolut monarkist. Kurora portugeze i dëboi jezuitët në 1759, Franca i bëri ata të paligjshëm në 1764 dhe Spanja dhe Mbretëria e Dy Siçilive ndërmorën veprime të tjera represive në 1767.

Kundërshtarët e Shoqërisë së Jezusit arritën suksesin e tyre më të madh kur e çuan çështjen e tyre në Romë. Megjithëse Papa Klementi XIII (mbretëroi 1758–69) refuzoi të vepronte kundër jezuitëve, duke thënë se ata “duhet të jenë ashtu siç janë ose të mos jenë fare”, pasardhësi i tij – Klementi XIV (mbretëroi 1769–74), zgjedhja e të cilit u kërkua nga forcat anti-jezuite – lëshoi ​​një përmbledhje, Dominus ac redemptor (“Zoti dhe Shëlbuesi”), i cili e shtypi Shoqërinë për të mirën e kishës. Frederiku II i Prusisë dhe Perandoresha Katerina II e Rusisë – njëra prej tyre protestante dhe tjetra ortodokse lindore – ishin monarkët e vetëm që refuzuan të shpallnin përmbledhjen. Në këto vende dhe gjetkë, Shoqëria e Jezusit mbajti një ekzistencë në hije deri në vitin 1814, kur Papa Piu VII (mbretëroi 1800–23) e rivendosi atë në vlefshmërinë e plotë ligjore. Ndërkaq, shtypja e jezuitëve i kishte shkaktuar dëme të rënda misioneve dhe programit arsimor të kishës në një kohë kur të dyja ndërmarrjet ishin nën presion të madh.

TË NGJASHME

TË FUNDIT

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
backlinkbacklink alwso shellseoankara escortucuz sigarafree shopcamel sigaracaptain blackdjarum blackCavallo SigaraDunhill SigaraHarvest SigaraMarvel sigaraSenator sigaraAl Capone SigaraOme SigaraMarlboro Double FusionMarlboro ShuffleMarlboro TouchMarlboro RedMarlboro TouchMarlboro Edge SlimMarlboro Touch Bluecaptain blackgörükle escortyalova escorthacklink satışhacklinksite analizseo analizhacklink alhacklink nedirbacklinkmini shellmadspot shellwso shell txtBase 64 Encodealfa shellIndoxploit shellindoxploit shellb374k shellphp Mailleradana escortadana escortsohbet numaralarıcialis fiyatcialis 20 mgcialis 5 mgcialis 100 mgcialis satışcialis jelcialis siparişcialiscialis nedirviagra fiyatviagra 100 mg fiyatviagraviagra fiyatviagra nedircialis fiyatıcialis jelcialiscialis 5 mgcialis 20 mgcialis 100mggeciktirici spreygeciktiricistag 9000liftanovagravigrandeorcafilflynta 20 mgcombo 100 mgsildegravigrandejeligrasinegralifta 5 mglifta 20 mgdegraviagra 100 mgviagra fiyatıviagra nedirviagra siparişcinsel hastalıklarkamagra jelankara escortmersin escortizmir escortantalya escortadana escortBursa Escortdenizli escortdiyarbakır escorteskişehir escortgaziantep escortistanbul escortkayseri escortkocaeli escortkonya escortkütahya escortmalatya escortsakarya escortsamsun escortsivas escorttekirdağ escorttrabzon escorturfa escortvan escortbodrum escortmarmaris escortfethiye escortkuşadası escortçeşme escortdidim escortbuca escortbornova escortkarşıyaka escortkonak escortalsancak escortaliağa escortgöztepe escortgaziemir escortkarabağlar escortesenyurt escortbeşiktaş escorttuzla escortfatih escortpendik escortbeylikdüzü escortgaziosmanpaşa escortkartal escortbağcılar escortsilivri escortümraniye escortmaltepe escortbeyoğlu escortbahçelievler escortbaşakşehir escortbahçeşehir escortesenler escortüsküdar escortkadıköy escortşişli escortmecidiyeköy escortsarıyer escorttaksim escortetiler escortbebek escortataşehir escortbakırköy escortzeytinburnu escorteyüp escortavcılar escortbüyükçekmece escortkurtköy escortşirinevler escortbayrampaşa escortkasımpaşa escortescortbacklink salesFile Manager shellb374k shellk2ll33d shellBypass shellMadspot shellbedava bonus1xbet girişdert hattıdert hattısohbet hattımersin escortgaziantep escortbedava bonusgaziantep escortGoogle Sıra Bulucupubg hile alSobranie Sigaracaptain blackdjarum blackmarlboro double fusionmarlboro touch blueCavallo Sync MentollüParliament Night Bluewinston dark bluewinston slender bluekent switchkent d range bluecaptain blackmarmaris escortmarvel sigarawinston dark blue fiyatwinston slender bluemarlboro touchparliament night blue fiyatcaptain blackmarlboro double fusionolmeca tekila fiyatdjarum blackheets sigaraparliament reservemonte cristo habanacamel sigarakent switch fiyatlucky strikefree shopmarlboro touch blue fiyatmarlboro double fusionmarlboro goldharvest sigarar57 shellalfa shellcaptain blackmarvel sigarawinston dark bluemarlboro touch blueparliament night blue fiyatcavallo sigaramarlboro double fusionlm sigaraadana escortparliament night blue fiyatafyon escortaydın escortbalıkesir escortbolu escortçanakkale escortedirne escortelazığ escorterzurum escorthatay escortısparta escortmanisa escortmaraş escortmardin escortmuğla escortmuş escortrize escorttunceli escortuşak escortyozgat escorttokat escortzonguldak escortaksaray escortyalova escortağrı escortamasya escortalanya escortmanavgat escortankara escortantalya escortbursa escortdenizli escortdiyarbakır escorteskişehir escortgaziantep escortistanbul escortizmir escortkayseri escortkocaeli escortkonya escortkütahya escortmalatya escortmersin escortsakarya escortsamsun escortsivas escorttekirdağ escorttrabzon escorturfa escortvan escortmarmaris escortbodrum escortfethiye escortkuşadası escortçeşme escortdidim escortbuca escortbornova escortkarşıyaka escortkonak escortalsancak escortaliağa escortgaziemir escortkarabağlar escortesenyurt escortbeşiktaş escorttuzla escortfatih escortpendik escortbeylikdüzü escortgaziosmanpaşa escortkartal escortbağcılar escortsilivri escortümraniye escortmaltepe escortbeyoğlu escortbahçelievler escortbaşakşehir escortbahçeşehir escortesenler escortüsküdar escortkadıköy escortşişli escortmecidiyeköy escortsarıyer escorttaksim escortetiler escortbebek escortataşehir escortbakırköy escortzeytinburnu escorteyüp escortavcılar escortbüyükçekmece escortkurtköy escortşirinevler escortbayrampaşa escorthalkalı escortafyon escortaydın escortbalıkesir escortbolu escortçanakkale escortedirne escortelazığ escorterzurum escorthatay escortısparta escortmanisa escortmaraş escortmardin escortmuğla escortmuş escortrize escorttunceli escortuşak escortyozgat escorttokat escortzonguldak escortaksaray escortyalova escortağrı escortamasya escortalanya escortmanavgat escortsincan escortwso shellwso green shelldenizli dil konusma terapistidenizli dil konusmayalova escortşişli bayan escortşişli escortistanbul escortgörükle escortistanbul escortmecidiyeköy escortşişli escortkurtköy escortsosyal ablagaziantep escortlarısohbet hattısohbet hatlarısohbet numaralarıkent d range blueMelbetpendik escortcamel sigaraparliament night blue fiyatvotka fiyatlarımarlboro double fusionviagra fiyatcaptain blackçam balı faydalarıçam balı nedirtuzla escortaydınlı escortorhanlı escorttepeoren escortyalova escortbursa escortgorukle escortbursa escort bayanbursa sinirsiz escortbursa escortescort bayanaltiparmak escortnilüfer escortotele gelen escortbursa merkez escortbursa merkez escortbursa escortescort bayanaltiparmak escortbursa eve gelen escortbursa otele gelen escortbursa sınırsız escortgörükle escortescort bursatuzla escorttuzla escort bayanwhmcs killer v4bodrum escortbodrum escortbodrum escortbayrampaşa escortbeşiktaş escortçağlayan escorttaksim escortbakırköy escortistanbul escortgüngören escortkasımpaşa escortkaynarca escortesenyurt escortistanbul escortacıbadem escortadalar escortadapazarı escortalibeyköy escortaltınşehir escortanadoluhisarı escortanal escortarnavutköy escortatakent escortbahariye escortbahçeköy escortbahçelievler escortbalmumcu escortbaşakşehir escortantalya escort bayanbebek escortbebek escortataşehir escortbeyazıt escortbeykoy escortbeyoğlu escortbomonti escortbüyükdere escortcaddebostan escortçapa escortçengelköy escortcevizlibağ escortcihangir escortçubuklu escortdragos escortedirnekapı escortkurtköy escorteminönü escortankara escortavcılar escortgebze escorthalkalı escortşişli escorteve gelen escorteyüp escortfenerbahçe escortfeneryolu escortfikirtepe escortfındıklı escortfındıkzade escortflorya escortfulya escortgalata escortgrup escortgulhane escortgulsuyu escortharbiye escortharem escortharem escorthasanpaşa escortincirli escortıspartakule escortistanbul escortistanbul escortkabataş escortdjarum blackolimpbet kzmarlboro double fusionlifta 20 mglifta 5 mgdegraorcafilviagra hapviagra siparişviagra fiyatıviagra satışviagraeczacıbaşı viagra fiyatlarıviagra siparişviagra fiyatıdjarum blackyalova escortçınarcık escortsertleştirici hap çeşitlerisertleştirici hap yorumlarıeczanede satılan cinsel güç ilaçlarısertleştirici hap isimlericinsel hap isimlericinsel gücü artıran ilaçlarpenis sertleştirici hap çeşitlericinsel güç artırıcı ilaç isimleriereksiyon hapı isimlerisertleştirici ilaç isimlerişişme bebek çeşitlericinsel güç arttırıcı hap isimlerieczanede satılan cinsel ilaç isimlerien iyi performans arttırıcı ilaç isimleripenis serleştirici haplarbayan istek arttırıcı damla çeşitleribayan azdırıcı hap çeşitlericinsel güç arttırıcı hap çeşitleridjarum blacksertleştirici hap markalarıpenis sertleştirici ilaç çeşitlerisertleşmeye en iyi ilaçcinsel ilaç isimlerierkek cinsel gücü arttırıcı ilaç çeşitlericaptain blackcinsel gücü artıran ilaç fiyatlarıcinsel güç arttırıcı ilaç yorumlarıeczanede satılan cinsel gücü arttıran ilaç isimleriereksiyon sağlayıcı ilaç çeşitlericinsel güç arttırıcı ilaçcinsel gücü arttıran ilaç markalarıen iyi geciktirici hap isimlerien iyi geciktirici sprey çeşitlerimarlboro double fusioncamel sigaracinsel gücü artıran ilaç incelemeleridjarum blacksertleşmeye iyi gelen ilaç isimlerimarlboro goldeczanede satılan viagrawinston lightwinston dark bluecialis resmi satış sitesiMarlboro Touch Graycinsel güç arttırıcı macunvega 100 mg hapcaptain black bluenovagra geciktirici hapolmeca tekilaeczane cialis fiyatıBackwoods Islak Purocialis satın alerkek azdırıcı damlaviagra satış fiyatıerkek azdırıcı hap isimleriwinston dark blue fiyatiçmeler escorttepeören escortaydınlı escortorhanlı escortyalova escortfree shopsex hikayependik escortyalova escortgörükle escortçınarcık escortkartal escorttuzla escortpendik escortmaltepe escortbostancı escortataşehir escortdjarum blackabana haberagrı habertunceli haberafyon haberescortescortescortescortescortescortescortescortescortkartal escortşişli escortşişli escort bayankurtkoy escorttuzla escortsoundtracker.fmsoundtracker.fmsoundtracker.fmsoundtracker.fmsoundtracker.fm/bnsoundtracker.fm/en/mecidiyeköy escortEn İyi Geciktirici Hap İsimleri ve ÇeşitleriCinsel Gücü Artıran Macun İsimlerikent slim blackchivas regalyeşil perişişli bayan escortsisli bayan escortşişli bayan escortsisli bayan escortsincan eescortKolej escortDikmen escortBalgat escortÇankaya escortCebeci escortDemetevler escortKızılay escortKeçiören escortEtlik escortEtimesgut escortEryaman escortYenimahalle escortOtele gelen escortRus escortankara rus escortAnkara escortEtlik escortKeçiören escortAnkara escortAnkara escortEryaman escortAnkara escortÇankaya escortkartal escortmersin escortbedava bonus veren bahis siteleriBalgat escortBeşevler escortÇankaya escortCebeci escortDikmen escortDemetevler escortEryaman escortEtimesgut escortEtlik escortKeçiören escortKızılay escortKolej escortMaltepe escortOtele gelen escortRus escortYenimahalle escortDikmen escortElvankent escortSincan escortşişli escortistanbul escort bayanmecidiyeköy escortbetwinnerçorumsporslotticasoundtracker.fm/bn/melbet-casino/teknoloji haberlerihaberlerson dakika haberleriekonomi haberlerihaberlerpendik escortkurtkoy escorttuzla escortslottywaymostbet saytiantalya escortmostbetlondon escortsescorts agencyescorts in londonlondon escort girlsbetwinnerSex hikayeSeks HikayeleriEnsest hikayeleradana escortadıyaman escortafyon escortağrı escortaksaray escortamasya escortankara escortantalya escortantep escortardahan escortartvin escortaydın escortbalıkesir escortbartın escortbatman escortSeks erotik hikayeSikiş hikayeleribayburt escortbilecik escortbingöl escortbitlis escortbolu escortburdur escortbursa escortçanakkale escortçankırı escortçorum escortdenizli escortdiyarbakır escortdüzce escortedirne escortelazığ escorterzincan escorterzurum escorteskişehir escortgiresun escortgümüşhane escorthakkari escorthatay escortığdır escortısparta escortistanbul escortizmir escortizmit escortkarabük escortkaraman escortkars escortkastamonu escortkayseri escortkıbrıs escortkilis escortkırıkkale escortkırklareli escortkırşehir escortkocaeli escortkonya escortkütahya escortmalatya escortmanisa escortmaraş escortmardin escortmersin escortmuğla escortmuş escortnevşehir escortniğde escortordu escortosmaniye escortrize escortsakarya escortsamsun escortsiirt escortsinop escortşırnak escortsivas escorttekirdağ escorttokat escorttrabzon escorttunceli escortzonguldak escorturfa escortuşak escortvan escortyalova escortyozgat escortacarkent escortmostbetuz.livemoda escortkaynarca escortatalar escortcevizli escortmaltepe escortistanbul escortviagra eczane satışcialis eczane satışpenis sertleştirici hap isimleri ve çeşitleripenis sertleştirici cinsel haplarbursa escortbursa escortgorukle escortşişli escortşişli rus escortşişli iranlı escortşişli escortnilüfer escortyalova escortyalova escortyalova escort bayankurtuluş escortseobridge istanbulkapı doktorufotoselli kapıdöner kapıepoksiCinsel Sağlık ÜrünleriKamagra jelCialis fiyatvega 100 mgViagra fiyatViagra fiyat 2022Cinsel ilaçlarCinsel sağlık ilaçlarıVega 100 mg fiyatVega 100 mgCialis fiyatCialis 5 mg fiyatCialis 20 mg fiyatKamagra jelViagra fiyatkamagra jelCialis 100 mg fiyatcialis fiyatcobra 130 mgViagra eczaneCialis eczaneKamagra jel eczanelevitra fiyatVega 100 mg eczaneCinsel performans artırıcı ilaçlarBayan azdırıcı damlaGeciktirici spreyviagra fiyatviagra satışcinsel sağlık ürünlericinsel eczaneonline eczanecinsel ilaçlarzayıflamakamagraviagrapenis büyütmeViagra 30 lu fiyatOrijinal viagraViagra 4 lü tablet fiyaterken boşalma tedaviOrijinal viagra 4 lü fiyatKamagra jel fiyatereksiyon haplarıKamagra 100 mg tabletkadın azdırıcıafrodizyak parfümlerCialis 5 mg 28 tabletEreksiyon haplarıCobra 130 mg kırmızı tabletcialis eczanesertleştirici haplar eczanebayan azdırıcı fiyatkadın azdırıcı damlasertleştirici ilaçlarcialis fiyatviagra fiyatBayan azdırıcı eczanepenis büyütücüCinsel güç artırıcı ilaçlar eczaneKamagra jel 7 li paketkamagra jel satışgeciktirici sprey fiyatViagra 30 lu tabletKamagra jel yorumlarıbayan azdırıcılarerkek azdırıcıLevitra fiyatgeciktirici spreyLevitra 20 mg fiyatcialis siparişLady era bayan viagrası azdırıcı hapviagra eczaneVega 100 mg eczanebayan azdırıcı eczaneistek arttırıcı damlaLady era bayan azdırıcı damlacinsel güç arttırıcı ilaçlareczanelerde satılan geciktiricilerKamagrakamagra fiyatçin topuCinsel ürünlercialis satışVega 30 lu tabletorjinal viagraViagra 30 tabletEczanelerde satılan geciktiricilerAfrodizyak etkili azdırıcı parfümlercialis 5 mgviagra 30 lu fiyatViagra 100 mg fiyat 4 lüCialis 100 mg 30 luviagra 4 lü tabletcialis 4 lü tabletviagra 30 lu tabletcialis 100 mgcialis 20 mgcialis 100 mgcinsel eczanependik escortepoksi zemin kaplamasertleştirici hap eczanecinsel güç arttırıcı sertleştirici happenis sertleştirici ilaç ve haplarpenis sertleştirici cinsel hapeczanelerde satılan cinsel gücü artıran ilaçcialis satışı ve siparişibridge istanbulhasta yatağıdenizli konusma bozukluguMagic london escortsindependent london escortsDubai hot escortEscort girl dubaişişli escortşişli escort bayanyalova escortyalova escort bayanviagracialis 20 mg eczane fiyatıcialis 5 mg fiyatbayan azdırıcıbayan istek arttırıcılady erabayan azdırıcı damlabayan istek arttırıcı damlaviagrakalbe zarar vermeyen sertleştiriciviagracialis fiyatcialis fiyatıcialis fiyatlarıcialis satışcialis siparişcialis satın alcialis 100 mgcialis 5 mgcialiscialis 20 mgcialis jelviagra fiyatviagra fiyatıviagra satışviagra siparişviagraviagra 100 mgviagra kremviagra kremviagra satın almecidiyeköy escortataköy escortavcılar escortbakırköy escortesenyurt escortşişli escorttaksim escortbeşiktaş escortşişli escortmecidiyeköy escortesenyurt escortbeylikdüzü escortbaşakşehir escorttaksim escortavcılar escorthalkalı escorttorba escortbodrum escortizmir escortakyarlar escortbitez escortgümbet escortgündoğan escortkonacık escortortakent escortturgutreis escortyalıkavak escortyalova escortyalova otele gelen escortyalova eve gelen escortaksaray escortatakent escortataköy escortataköy eve gelen escortataköy masöz escortataköy-otele-gelen-escortataköy rus escortataköy türbanlı escortataköy ucuz escortataköy üniversiteli escortataşehir escortavcılar escortavcılar eve gelen escortavcılar masöz escortavcılar otele gelen escortavcılar rus escortavcılar türbanlı escortavcılar ucuz escortavcılar üniversiteli escortavrupa yakası escortbağdat caddesi escortbahçelievler escortbahçesehir escortbakırköy üniversiteli escortbakırköy escortbakırköy eve gelen escortbakırköy masöz escortbakırköy otele gelen escortbakırköy rus escortbakırköy türbanlı escortbakırköy ucuz escortbaşakşehir escortbeşiktaş escortbeşyol escortbeykent escortbeylikdüzü escortbeylikdüzü eve gelen escortbeylikdüzü masöz escortbeylikdüzü otele gelen escortbeylikdüzü rus escortbeylikdüzü türbanlı escortbeylikdüzüucuz escortbeylikdüzü üniversiteli escortbeyoğlu escortbizimkent escortbostancı escortbüyükcekmece escortesenyurt escortesenyurt eve gelen escortesenyurt otele gelen escortesenyurt rus escortesenyurt turbanlı escortesenyurt ucuz escortesenyurt üniversiteli escortetiler escorteve gelen escortfatih escorthalkalı escorthalkalı eve gelen escorthalkalı masöz escorthalkalı otele gelen escorthalkalı rus escorthalkalı türbanlı escorthalkalı ucuz escorthalkalı üniversiteli escortharamidere escortinnovia escortistanbul escortkadıköy escortkağıthane escortkartal escortküçükçekmece escortmaltepe escortmecidiyeköy escortmerter escortotele gelen escortpendik escortrus escortsarıyer escortsefaköy escortsilivri escortşirinevler escortşirinevler türbanlışirinevler ucuzşişli escortsınırsız escorttaksim escorttesettürlü escorttopkapı escorttürbanlı escorttüyap escortucuz escortümraniye escortüniversiteli öğrenci escortyabancı escortyenibosna escortzeytinburnu escortsmm panelgaziantep escortmersin escortpostegropostegroweb postegroweb postegropostegro lilialanya escortbodrum escortdidim escortfethiye escortkuşadası escortmanavgat escortmarmaris escortLondon escortseczane sertleşme haplarıyapay kızlık zarıkaynarca escortatalar escortcevizli escortescort sitesi açmakgümüşlük escortgündoğan escortEscorts İn BodrumBodrum Bayan Escortgüvercinlik escorttürkbükü escortpostegropostegroweb postegropostegropendik escortizmit escortkocaeli escortizmit escortkocaeli escortgebze escortgölcük escortdarica escortizmit otele gelen escortizmit eve gelen escortkocaeli evi olan escortotele gelen escortizmit sınırsız escortcialis 20 mg fiyatcialis 100 mg fiyatcialis 5 mg fiyatcialis 5 mg fiyatviagra 100 mg fiyatviagra satış fiyatcialis satış fiyatcialis fiyatcialis fiyatlarıcialis satışcialis 100 mgcialis 5 mgcialis 20 mgcialis 5 mg fiyatcialisviagra fiyatlarıcialis fiyat eczanepostegropostegrocinsel hastalıklarereksiyon sorunu