• 27/03/2023

Studimi: Njerëzit që shajnë dhe përdorin fjalor banal janë miq më të mirë

 Studimi: Njerëzit që shajnë dhe përdorin fjalor banal janë miq më të mirë

Si fëmijë, ne gjithnjë na mësonin se sharja është e keqe dhe duhet të mos e bëjmë, por ju kujtohet hera e parë që keni dëgjuar që një nga miqtë tuaj të shajë? Me shumë mundësi kjo ju afroi pak më pranë.

Bright Side ka zbuluar disa arsye pse njerëzit që shajnë janë miq të shkëlqyeshëm.

1. Ata do t’ju tregojnë të vërtetën.

Betimi mund të jetë një veprim i pavullnetshëm, dhe shpesh kalon vetëm në momentet e emocioneve të shtuara. Një studim zbuloi se dikush që betohet ka më shumë të ngjarë të jetë i pa filtruar, i sinqertë dhe më pak të ngjarë të censurojë veten.

Përplasja mund të jetë dëshmi se një person po thotë mendimin e tij të sinqertë dhe nuk filtron veten ose pikëpamjet e tij, gjë që është një tipar kaq i vlefshëm për një mik. Ndonjëherë kemi nevojë për një mik që të na tregojë atë që duhet të dëgjojmë, jo atë që duam të dëgjojmë.

2. Ata do të japin këshilla të urta.

Shpesh supozohet se sa më shumë që një person shan, aq më pak inteligjent është, pasi thuhet se ka mungesë fjalori për të shprehur veten plotësisht.

Një studim tregoi se sa më i rrjedhshëm të jetë një person në të folur, aq më efektivisht ai përdor fjalët e pista për të përcjellë dhe artikuluar veten dhe fjalori i tij është më i larmishëm dhe i gjerë.

3. Ata do të jenë dikush të cilit mund t’i besoni.

Studimet treguan se ekipet që punuan mirë së bashku ishin më komode duke bërë shaka me njëri -tjetrin, që përfshinte sharjen dhe të paturit e një niveli të caktuar besimi me njëri -tjetrin.

4. E shara mund të jetë i mirë për ne.

Në një studim, vullnetarëve iu kërkua të fusnin duart në ujë të ftohtë akulli në 2 raste të veçanta. Një herë, ata mund të shanin sa të donin, dhe tjetrën, ata ishin udhëzuar të përdornin një fjalë neutrale. Pjesëmarrësit ishin në gjendje të përballonin më shumë dhimbje kur ishin të lirë të shanin.

Kështu që herën tjetër kur të godasësh gishtin, apo ndonjë pjesë tjetër të trupit, lejoja veteës sharjet, sepse kjo ndikon në zvogëlimin e dhimbjes.

Të ngjashme