Sondazhet e para: Partia e Le Pen udhëheq, por nuk krijon shumicën në Asamblenë Kombëtare

Rassemblement National (RN), partia e ekstremit të djathtë të Le Pen, nuk do të fitonte një shumicë absolute në Asamblenë e re Kombëtare.

Kështu tregojnë exit poll-et e publikuara nga mediat belge, të cilat shpërndajnë të dhëna për zgjedhjet legjislative franceze në bazë të informacionit të mbledhur në qytetet e vogla, ku qendrat e votimit u mbyllën në orën 18:00, ndërsa në qytetet e mëdha votimi do të vazhdojë deri në orën 20.00 transmetuesi publik belg Rtbf , RN dhe aleatët e tij do të fitonin ndërmjet 210 dhe 228 vende, larg 289 që është pjesa për një shumicë absolute.

Sipas një media tjetër, La Libre , e cila citon një sondazh nga Ipsos, RN dhe aleatët e saj do të merrnin 228 vende, Fronti i Ri Popullor 161, Ansambli 124, Republikanët dhe partitë e tjera të krahut të djathtë 50. Këto të dhëna duhet në çdo rast merren parasysh me kujdesin maksimal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com