Rezultat surprizë nga sondazhet në Francë, kryeson koalicioni i krahut të majtë, Macron i dyti, Le Pen renditet e fundit

Koalicioni i krahut të majtë, Fronti i Ri Popullor (NFP), pritet të ketë midis 172 dhe 192 vende, sipas sondazhit të IPSOS. Ndërkohë, demokratët liberalë të qendrës së Presidentit Emmanuel Macron do të arrijnë midis 150 dhe 170 vende, thonë anketuesit, ndërsa republikanët e qendrës së djathtë (LR) mund të marrin midis 57 dhe 67 vende parlamentare.

Rally National, partia e ekstremit të djathtë të udhëhequr nga Marine Le Pen dhe Jordan Bardella, parashikohet të mbledhë vetëm 132-152 vende, duke i dhënë asaj vendin e tretë, pas parashikimeve të fundit të Ipsos se Le Pen dhe aleatët e saj nga partia republikane mund të fitojnë. ndërmjet 230 dhe 280 vendesh.

Rezultatet e exit poll sipas IPSOS:

Fronti i Ri Popullor – 172-192 vende

Ansambli – 150-170 vende

Rally Kombëtare – 132-152 vende

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com