27/01/2023

◾PS ka fituar 5 nga 6 bashkitë që zhvilluan zgjedhje më 6 Mars. Selia rozë ka triumfuar në Durrës, Dibër, Lushnje, Vorë dhe Rrogozhinë.

◾Në Shkodër ka fituar kandidati Bardh Spahia i koalicionit “Shtëpia e Lirisë”.

◾Partia Demokratike nuk ka fituar në asnjë nga 6 bashkitë ku u mbajtën zgjedhje.

◾Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka deklaruar se rezultatet zyrtare pritet të dalin ditën e sotme në orët e mbrëmjes.

◾Rreth 30% e qytetarëve kanë marrë pjesë në zgjedhjet e pjesshme vendore. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve raportoi se incidentet në këto zgjedhje nuk ishin të qenësishme ndërsa pati probleme të vogla teknike me identifikimin e zgjedhësve.

◾Në 3 qendra votimi në Shkodër, përkatësisht në Shosh dhe Pult qytetarët atje nuk mundën të votonin për shkak të pamundësisë së mbërritjes se materialeve zgjedhore nga moti i keq.