21/03/2023

Inxhinieri i Gjeofizikës Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ka folur për tërmetin e mundshëm në Stamboll.

“Shpresoj të mos gaboj, por nuk do të ketë tërmet në Stamboll deri në vitin 2045”, u shpreh Ercan.

Ercan mbajti një konferencë se çfarë duhet bërë para, gjatë dhe pas tërmetit. Duke folur në konferencën e mbajtur në Qendrën Kulturore “Leyla Dizdar”, Ercan tha:

“Ajo që duhet të bëjmë është të ndalojmë migrimin. Nga këtu kanë emigruar rreth 2 milion njerëz. Popullsia e atij rajoni është 13.5 milion. Nuk duhet të frikësohemi. Ky migrim duhet të ndalet menjëherë.”

Duke folur swrish pwr twrmetin shkatwrrimtar tw ardhshwm qw mund tw godasw vendin, Ercan u shpreh se:

“Një shkencëtar është përgjegjës për të paralajmëruar shtetin jo vetëm për madhësinë e tërmetit, por edhe për efektet e atij tërmeti në jetën shoqërore. Prandaj është një detyrim raportimi i këtyre ngjarjeve, që thuhet se kanë ndodhur në zonën e tërmetit, direkt tek autoritetet shtetërore”.