• 31/03/2023

President i Shqipërisë dhe Kosovës? Rama: Të gjithë mendojnë se më njohin, por…

 President i Shqipërisë dhe Kosovës? Rama: Të gjithë mendojnë se më njohin, por…

Kryeministri Edi Rama ka qenë i ftuar mbrëmjen e kësaj të premteje në emisionin “Zonë e Lirë” ku është pyetur nga Arian Çani nëse e ka në plan që të bëhet Presidenti i trojeve të bashkuara të Kosovës dhe Shqipërisë. Kreu i qeverisë u shpreh se nuk e ka ndërmend këtë gjë pasi do që të zhvillojë një jetë të tretë ku do të fokusohet tek njerëzit e tij të dashur. Rama tha se nuk është në planet e tij që të jetë President i Kosovës dhe i Shqipërisë, por tregoi aspiratën e tij për bashkimin e Shqipërisë me Kosovën. Kur Çani i tha se kryeministri ka në mendje gjithë kohës pushtetin, Rama e mohoi dhe tha se të gjithë njerëzit mendojnë se e njohin.

Edi Rama: Për mua personalisht është shumë e qartë, e kam thënë shpeshherë dhe një ditë do ta them që unë me ndihmën e Zotit dua të kem edhe një jetë tjetër. Një e kam pasur si artist dhe si rebel, një si njeri në shërbim të publikut. Një tjetër dua ta kem si një jetë ku mos të kem detyrim ku ti përgjigjem cilitdo qoftë dhe as më pak t’i gjendem cilit do qoftë për shkak të detyrës. Tani jam i fokusuar tek mandati i tretë. Të katërtin do ta fitojmë pa diskutim. E shoh veten diku tjetër pas 2030-ës.

Arian Çani: Pra President i Kosovës dhe i Shqipërisë?

Edi Rama:  Jo.

Arian Çani: Ose i trojeve të bashkuara?

Edi Rama: Jo.

Arian Çani: Pse jo?

Edi Rama: Sepse dua të kem edhe unë të drejtën që të kem një pjesë të fundit të rrugës së jetë ku të marr frymë i çliruar nga superngarkesa e kësaj pjese të rrugës. Nuk bëj sikur ma kanë dhënë me zor. Në këtë pozicion qëndrohet deri kur ke të gjithë zjarrin e nevojshëm brenda. Mendoj se është mëse e mjaftueshme për mua, por edhe me gjithë të tjerët që shërbimet e mia ndaj të gjithë këtij vendi si i pari i punës të kenë një limit. Përtej atij limit të kem mundësinë që t’i rikthehem disa pasioneve dhe disa gjërave të tjera që janë të rëndësishme për njeriun dhe t’i kthej sa të mundem nga gjithë ky borxh i madh i akumuluar njerëzve të mi të dashur.

Arian Çani: Kur unë të them Presidenti i Shqipërisë dhe i Kosovës, është kjo në planet e tua zotëri?

Edi Rama: Nuk është në planet e mia. Bashkimi i Shqipërisë me Kosovën por jo unë President.

Arian Çani: Bashkimi i Shqipërisë me Kosovën, por kjo shoqërohet me një lidership apo jo?

Edi Rama: Por kjo nuk është projekt personal. Kjo është aspiratë. Nuk ka asgjë që nuk ka lidhje me personalen tek secili person, por tjetër është një projekt personal dhe tjetër është që personi yt të jetë në dispozicion të një aspirate që është më shumë sesa personale.

Arian Çani: Pra Ramë ti nuk e projekton dot veten dhe nuk e thua dot që po është ambicia ime që një ditë të udhëheq shqiptarët kudo në trevat e tyre.  Nuk e thua dot këtë gjë. Nuk do ta thuash publikisht?

Edi Rama: Ambicia ime është që të kem një jetë të tretë. Jeta e tretë nuk do të ketë lidhje me politikën e përditshme dhe me punën e përditshme si njeri i zgjedhur nga populli.

Arian Çani: Unë nuk ta besoj këtë që thua.

Edi Rama: Jeta ime do të jetë e bazuar në atë që unë bëj si njeri i zgjedhur për të lindur dhe për të jetuar.

Arian Çani: Nuk je i sinqertë në këtë gjë se unë të njoh. Nëse ka një gjë që ty të punon 24 orë në 24 orë është pikërisht kjo.

Edi Rama: Ajo që mua më fasinon kur thonë kosovarët është që të gjithë ju mendoni se më njihni.

Arian Çani: Të njoh aq sa të kuptoj që pushteti për ty është një objektiv madhor.

Edi Rama: E pra nuk më njeh.

Arian Çani: Ne kemi prova. Për herë të parë në Shqipëri, një kryeministër fiton mandatin e tretë dhe thotë që do të fitojë mandatin e katërt.

Edi Rama: Nuk e çoj nëpërmjet të bëhem mbret. As të jem presidenti i Shqipërisë dhe i Kosovës.

Të ngjashme