• 29/03/2023

Operacioni “Bridora”, Britania me plan të ri për të dëbuar sa më shumë shqiptarë

 Operacioni “Bridora”, Britania me plan të ri për të dëbuar sa më shumë shqiptarë

Ministria britanike e Emigracionit ka urdhëruar njësitë e azilit të merren vetëm me kërkesat për azil tw bwra nga shqiptarët, në mënyrë që të përshpejtohen deportimet, duke detyruar shtetasit e kombësive të tjera të vuajnë pritje të gjata.

Burime të cituara nga media britanike, “The Indipendent”, thonë se nisma, e pagëzuar si Operacioni Bridora, synon të shpallë sa më shumë aplikime të shqiptarëve, si qartësisht të pabaza, në mënyrë që t’i largojë pa humbur kohë nga territori i vet.

Clare Moseley, themeluese organizatës bamirëse “Care4Calais”, tha se disa prej shtetasve të tjerë që po shtyhen në fund të rreshtit I plotësojnë kushtet për azil, por tani do të duhet të presin gjatë para se të rinisin jetët e tyre. “Ky operacion i ri me gjasë do të jetë diskriminues por mbi të gjitha joefikas në luftimin e problemeve të krijuara nga politikat qeveritare në sistemin e azilit. Do të bëjë shumë pak në reduktimin e kërkesave për azil”.

Nga 140 mijë kërkesa për azil, të cilat janë në pritje të një vendimi fillestar në Britaninë e Madhe, rreth 16 për qind ose 22 mijë e 900 prej tyre janë shqiptarë. 16 mijë prej aplikimeve lidhen me iranianë,14 e 500 më Irakiane, 9 mijë me afganë dhe rreth 7 mijë me sirianë dhe eritreas.

Zhvillimi I ri vjen teksa qeveria pritet të ashpërsojë me tej ligjet për të reduktuar hyrjen në ishull te gomoneve me emigrantë. të enjten kryeministri Sunak e cilësoi numrin e shqiptarëve që kalojnë kanalin si qesharak dhe u zotua t’i kthejë ata sa më shpejt ne vendin e tyre.

Të ngjashme