Nuk ka mësues në shkollë, Alesia e vetmja nxënëse e fshatit Boshanj, 20 kilometra larg qytetit të Ersekës

 Nuk ka mësues në shkollë, Alesia e vetmja nxënëse e fshatit Boshanj, 20 kilometra larg qytetit të Ersekës

KORCE

Alesia është e vetmja nxenëse e fshatit Boshanj, 20 kilometra larg qytetit të Ersekës, ku jetojnë 25 familje. Vogëlushja që do duhej të niste sivjet klasën e katërt, që nga dita e parë me çantën në krahë shkon çdo ditë në shkollës, por merr rrugën e kthimit shumë shpejt, pasi aty nuk e pret asnjë mësues. Alesia ka shumë dëshirë të mësojë, por me gjithë këmbënguljen dhe shpresën e saj, kjo dëshirë nuk bëhet realitet sepse shkolla është veçse një godinë e braktisur.

Një fshat 20 km larg qytetit, Boshanji nuk është aspak i pëlqyer për mësuesit, të cilët nuk pranojnë të shkojnë të punojnë aty. Por perveç mungesës se mësuesve, edhe godina e shkollës së fshatit Boshanj është totalisht e rrënuar. Prej 4 vitesh ajo është lënë në kushte skandaloze jashtë cdo standardi.

KUSH DUHET TA DREJTOJË PARTINË DEMOKRATIKE?

View Results

Loading ... Loading ...

60 nxënës kane mësuar dikur në fshatin Boshanj por me kalimin e viteve numri i tyre u ul për shkak të largimit të familjeve nga ky fshat dhe numri i nxënësve u reduktua në një të vetëm, asnjë mësues dhe shkollë me kushte skandaloze.

 

tiranaweb.al


Të ngjashme