“Nuk duhet të përjashtohet vrasja e Putin”, koloneli: Jeta e tij nuk ka më shumë vlerë se ajo e mijëra njerëzve që ka vrarë deri tani

 “Nuk duhet të përjashtohet vrasja e Putin”, koloneli: Jeta e tij nuk ka më shumë vlerë se ajo e mijëra njerëzve që ka vrarë deri tani

Një ish-shef i ushtrisë ka thënë se aleatët perëndimorë nuk duhet të përjashtojnë vrasjen e Vladimir Putin.

Koloneli Richard Kemp tha se Osama Bin Laden, shefi i Shtetit Islamik Abu Bakr Al Baghdadi dhe komandanti i Gardës Republikane iraniane Qasem Soleimani u vranë të gjithë për të kundërshtuar kërcënimet dhe se Putin përfaqëson një “kërcënim të përhershëm dhe vdekjeprurës”.

Kemp, i cili komandonte trupat britanike në Afganistan tha për gazetën britanike The Mirror: “NATO duhet të shqyrtojë të gjitha opsionet për ta hequr atë nga pushteti. Kjo do të përfshinte vrasjen e tij edhe pse nuk ka gjasa të jetë e zbatueshme apo e dëshirueshme.”
Ai beson se presidenti rus duhet të paktën të përballet me akuzat për krime lufte.

“Gjëja më e mirë do të ishte të shihje Putinin të rrëzohet, të arrestohet dhe të gjykohet, qoftë në Rusi ose në Gjykatën Penale Ndërkombëtare. Por këto opsione nuk kanë gjasa të ndodhin ndonjëherë”, tha ai.

Oficeri në pension i ushtrisë tha se ndërsa një atentat mund të jetë i papranueshëm për shumë njerëz, ajo gjithashtu mund të jetë mënyra e vetme për t’i dhënë fund luftës dhe për të parandaluar konfliktet e ardhshme, shkruan gazeta Express.

Ai shtoi: “Nëse bëhet fjalë për një atentat, kjo mund të jetë e papëlqyeshme për shumë njerëz, por jeta e tij nuk ka vlerë më të madhe se jeta e mijëra njerëzve që ai ka vrarë tashmë në Ukrainë dhe gjetkë dhe mund të vrasë në të ardhmen. Osama Bin Laden, shefi i Shtetit Islamik Abu Bakr Al Baghdadi dhe komandanti i Gardës Republikane iraniane Qasem Soleimani përfaqësonin të gjithë kërcënime të drejtpërdrejta për Perëndimin. Ata u vranë të gjithë për t’iu kundërvënë këtyre kërcënimeve. Putini përfaqëson një kërcënim të përhershëm dhe vdekjeprurës që do të mbetet derisa ai të jetë në pushtetin. Prioriteti ynë duhet të jetë të ndihmojmë në largimin e tij. Nëse presioni i mjaftueshëm ushtrohet mbi oligarkët e Putinit, mund të çojë në një grusht shteti në.

Të ngjashme