• 10/06/2023

Ne flasim për 21 janarin, ata për reformën

 Ne flasim për 21 janarin, ata për reformën

Nga Pëllumb Kulla

Në kalendaret e historisë së shqiptarëve ka plot ditë të tjera shumë më të përgjakshme se 21 janari, por kjo e janarit, përveç gjakut ka në ballë edhe turpin, ngaqë shënohet në kalendarin e bardhë të të ashtuquajturës demokraci brenda kornizës së BE-së dhe NATOs.

Ishte i rëndë dhe i turpshëm 21 janari i 2011, por gjithsesi më pak i rëndë dhe më pak i turpshëm se 21 janarët që vijnë vit për vit!

Para dhjetë vjetësh vrasësit ishin prepotentë, të paprekshëm. Ata vranë katër vetë teksa po mbanin duart në xhepa dhe tani që njohim karakterin e pushtetit të tyre, ai akt kriminal, thjesht, u shtohet historive të përgjakura qeverisëse në arkivat e njerëzimit. Ajo histori e tyre vrastare pasurohet me faktin se patën mjaft kohë, që formalisht ta mbyllnin kapitullin me gjyqe të stisur dhe me fajtorë nga kundërshtarët, nga ata që po u rrezikonin tua shqitnin kulltuqet nga bythët.

Nuk e bënë dot! Kësisoj ishin gati të mirëkuptuar, kur fshihnin gjurmët e krimit me shuarjet e filmimeve, ndërrimet e tytave, injorimin e Prokurores së Përgjithëshme…

Edhe 21 janari i vjetshëm, bile, ishte më i kuptueshëm dhe më pak i turpshëm se ky i sivjetmi! Ja, thjesht, do të shtohen dërdëllitjet dhe premtimet e reformës së drejtësisë… Premtojnë t’u ngjiten alpeve, kur nuk u ngjiten dot pirgjeve me dhé!

Nuk ka reformë më të thjeshtë se sa kjo e juaja:

Formuloni vetëm një akuzë për 21 janarin dhe shpjereni në gjykimin e Prokurorisë! Ose dorëzoni për hetim dy akuza të kundërta: një të kësaj qeverie për të shkuarën dhe një të qeverisë së shkuar, për këtë të sotmen! Lerini listat me Rrugë Kombi, me Gërdec dhe me naftën e Millosheviçit! Ndaluni tek njëra! Përqendrohuni vetëm tek njëri nga turpet e kësaj gjenerate politikanësh!

Qërroni dhe kthjelloni 21 janarin 2011!

Dhe ta shikoni sa e thjeshtë është reforma juaj e famshme e drejtësisë! Jepini paqë pikëllimit të 21 janarit dhe do ta shikoni se reforma është bërë vetvetiu!

……………………………………………………..

Botuar e ribotuar, në çdo 21 janar!

Të ngjashme