01/02/2023

Ka ndërruar jetë sot në moshën 72-vjeçare, Marsel Skëndo, një nder biznesmenët e parë të Shqipërisë post-komuniste. Ai prej pak kohësh vuante nga një sëmundje, që sot i mori dhe jetën.

Marsel Skëndo, njihet si një ndër pionierët e kapitalizmit të ri shqiptar, duke hapur bizneset e para në Tiranën e post-komunizmit, fillimisht duke sjellë mallrat e para të huaja në tregun e varfër shqiptar e më pas duke krijuar një ndër kompanitë e para ajrore në vend, Ada Air.

Marsel Skëndo dha një kontribut të rëndësishëm në ngritjen e medias elektronike në vend. Ai ishte edhe një ndër bashkëpronarët e parë të Televizionit Klan.