• 31/03/2023

Nafta në Serbi 1,5 euro, Vuçiç: Heqim dorë nga akciza, të ndihmojmë qytetarët

 Nafta në Serbi 1,5 euro, Vuçiç: Heqim dorë nga akciza, të ndihmojmë qytetarët

Presidenti serb njoftoi se shteti po ndërhyn për të mbrojtur qytetarët dhe shmangur rritjen e çmimit të karburantit.

“Shteti po investon 100 milionë euro për t’i mbushur rezervat e karburantit plot. Ne kemi më shumë se sa duhet, është vetëm çështje çmimi, prandaj vendosëm të heqim dorë nga 20 përqind e akcizës për karburantet dhe kjo na kushton 35 milionë euro në muaj”, tha Presidenti serb.

Vuçiç rikujtoi se Serbia nuk ka pasur asnjëherë probleme me furnizimin me energji elektrike dhe gaz gjatë muajve të fundit dhe se çmimet janë ndër më të lirat në të gjithë Europën. 1 litër naftë në Serbi është tregtuar sot me 1,5 euro.

Nëse i njëjti vendim do të merrej edhe nga qeveria shqiptare, çmimi i naftës do të ulej me të paktën 37 lekë për litër.

Të ngjashme