Musk, Bezos, Buffet dhe Gates kishin të gjithë këtë karakteristikë kur ishin fëmijë dhe do t’ju “trondisë”

 Musk, Bezos, Buffet dhe Gates kishin të gjithë këtë karakteristikë kur ishin fëmijë dhe do t’ju “trondisë”

Është shkruar shumë për sekretet e suksesit të miliarderëve. Ata punojnë shumë, punojnë me orë të tëra, rrezikojnë, ngrihen para agimit, etj., etj. Megjithatë, sado e mirë që mund të jetë kjo këshillë, ka shumë njerëz që punojnë shumë dhe gjatë, por mezi mbijetojnë.

Pra, cila është rrënja e suksesit të këtyre njerëzve të biznesit pa dyshim të pazakontë. Epo, rezulton se të gjithë erdhën nga ajo që çdo person i arsyeshëm do të identifikonte si prejardhje shumë të privilegjuar.

Babai i Elon Musk zotëronte një minierë fitimprurëse smeraldi dhe ishte një ndërtues i pasur pronash në Afrikën e Jugut. Prindërit e Jeff Bezos i dhanë atij 300,000 dollarë për të filluar biznesin e tij. Prindi i Bill Gates ishte i pasur dhe kishte lidhje të forta me IBM. Babai i Buffett ishte një investitor shumë i suksesshëm dhe katër herë kongresmen.

KUSH DUHET TA DREJTOJË PARTINË DEMOKRATIKE?

View Results

Loading ... Loading ...

Këta djem padyshim i luajtën letrat e tyre mirë, por në fillim iu dha një dorë shumë e fortë dhe ishin me fat kur tërhoqën letra të reja, ndoshta sepse kuverta me të cilën po luanin ishte tashmë e grumbulluar në favor të tyre.

Kjo nuk është për t’i përbaltur ata; është thjesht të pranosh se “i bërë vetë” nuk është vërtet një përshkrim i saktë.
Kotësia e mitit të miliarderit të vetë-bërë nuk do të kishte rëndësi, përveç se ai nxit besimin e padobishëm se kushdo mund të bëhet i pasur nëse punon mjaftueshëm. Në fakt, askush nuk punon më shumë se një person i varfër që ka akses në pak burime.

Mitet e vetë-bëra inkurajojnë publikun të mendojë se miliarderët “meritojnë” më shumë para sesa mund të shpenzojnë dhe gëzojnë ligjet tatimore që garantojnë se pasuria e tyre do të vazhdojë të rritet, kur 14 milionë fëmijë në SHBA janë të privuar nga ushqimi.

Shikoni, sipërmarrja është e mrekullueshme, por nuk është zgjidhje për varfërinë. Sipërmarrja është një rrugë përpara për ata prej nesh me fatin që vijnë nga një sfond që mund të ofrojë mbështetjen për të ndërtuar aftësitë dhe kapitalin e nevojshëm për të filluar një biznes.

A ka disa njerëz të varfër që kanë qenë të suksesshëm dhe madje të pasur? Sigurisht, por shembuj të tillë janë përkufizim të jashtëzakonshëm.

Mesazhi

Nëse jeni një sipërmarrës i suksesshëm, krenohuni me arritjet tuaja, por mos e ktheni suksesin tuaj në një klub me të cilin mund të goditni ata me më pak fat. Nuk është një pamje e mirë; të bën të dukesh i vogël dhe i imët. Dhe ndaloni me “të bërë vetë”. Është një budallallëk dhe ju e dini këtë.

Të ngjashme