Marrëveshja për Asociacionin, Kurti: Kushtëzimi i Serbisë është shndërruar në qëndrim të ndërmjetësit Lajçak

 Marrëveshja për Asociacionin, Kurti: Kushtëzimi i Serbisë është shndërruar në qëndrim të ndërmjetësit Lajçak

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në një prononcim për mediat ka thënë se s’ka pranuar një propozim që kushtëzohet zbatimi i marrëveshjes së Ohrit me Asociacionin.

Kurti ka akuzuar ndërmjetësit europianë se kanë bërë zyrtare qëndrimin e Serbisë që ajo të kushtëzohet me Asociacionin. Më tej ai tha se propozuar një udhërrëfyes të sekuencuar për zbatimin e marrëveshjes.

KUSH DUHET TA DREJTOJË PARTINË DEMOKRATIKE?

View Results

Loading ... Loading ...

“Është për të ardhur keq se pikërisht kur jam konstruktiv dhe bëj propozime, shkaktohet njëfarë lloj nervoze në dhomë dhe vështirësohet dialogu. Është për të ardhur keq që Lajçak e ka pranuar propozimin e Serbisë. Këtë propozim këtë sekuencë se si duhet të jenë hapat se si duhet zbatuar marrëveshjen bazike. Pala tjetër, presidenti i Serbisë s’ka dhënë asnjë propozim dhe takimi nuk ka pasur një rezultat. S’ka mund të ketë kompromis meqë s’mund të ketë mes sekuencimit dhe kushtëzimit”, u shpreh Kurti për mediat.

tiranaweb.al


Të ngjashme