Kokat e prera dhe të vendosura mes këmbëve, zbulohet varreza e 450 “vampirëve”

 Kokat e prera dhe të vendosura mes këmbëve, zbulohet varreza e 450 “vampirëve”

Një varr masiv ku ndodheshin trupat e mbi 450 “vampirëve” u zbulua gjatë punimeve për hapjen e një autostrade në Poloni.

Zbulimi i tmerrshëm u bë në fshatin e Luzinos në verilindje të vendit, ku të gjithë skeletët ishin me kokë të prerë dhe kafka e tyre ishte vendosur në mes të këmbëve, teksa në gojë kishin një monedhë.

Kjo praktikë ka qenë shumë e njohur për rajonin deri në shekullin e 19 dhe mendohet se përdorej për të hequr “mallkimin e vampirit”.

KUSH DUHET TA DREJTOJË PARTINË DEMOKRATIKE?

View Results

Loading ... Loading ...

Arkeologu Maciej Stromski tregon se bëhet fjalë për ritual, ku banorët kishin frikë se të vdekurit mund të dilnin nga varri dhe për këtë arsye prerja e kokës ishte mënyra e vetme për t’i ndaluar.

“Në atë kohë besohej se nëse një anëtar i familjes së vdekur, vdiste pas funeralit, atëherë ai mund të ishte vampir”, shton arkeologu.

Shtatorin e kaluar, në Poloni u gjetën mbetjet e një ‘vampiri femër’ të gozhduar në tokë me një drapër në fyt dhe duar të kyçur për të parandaluar kthimin e saj nga të vdekurit.

Të ngjashme