Ish-kryeministri rus: Më mirë të ndërpriten marrëdhëniet diplomatike me BE

 Ish-kryeministri rus: Më mirë të ndërpriten marrëdhëniet diplomatike me BE

Nënkryetari i Këshillit të Sigurimit rus, Dmitry Medvedev, ka bërë thirrje për pezullimin e marrëdhënieve diplomatike me BE-në në përgjigje të vendimit të BE-së për të ndaluar qytetarët rusë të hyjnë në BE me sende personale të përditshme, duke e quajtur atë një pështymë në fytyrën e çdo rus.

Medvedev në mënyrë tallëse “lavdëroi” liderët e BE-së, duke i quajtur ata “bosët e drejtpërdrejtë dhe të ndershëm të Brukselit”, të cilët “u thanë të gjithë rusëve drejtpërdrejt dhe pa u rrahur: ju jeni njerëz të dorës së dytë për ne”. Dhe vendimi i BE-së qartësisht nuk është menduar si ndëshkim i drejtë për atë që Brukseli e sheh si “regjim kriminal dhe agresiv në Kremlin”. Përkundrazi, “kjo është një pështymë në fytyrën e çdo qytetari të Rusisë”, theksoi Medvedev.

Duke sugjeruar masa për pezullimin e marrëdhënieve diplomatike të Moskës me BE-në, Medvedev vuri në dukje se vetëm një veprim i tillë mund t’i frikësonte vërtet zyrtarët e Brukselit, “sepse ambasadat kryesisht evakuohen përpara disa ngjarjeve shumë specifike.”

KUSH DUHET TA DREJTOJË PARTINË DEMOKRATIKE?

View Results

Loading ... Loading ...

()

tiranaweb.al


Të ngjashme