• 10/06/2023

Imazhet satelitore zbulojnë mbrojtjen ruse përpara sulmit të madh, BBC tregon 4 pikat kyçe

 Imazhet satelitore zbulojnë mbrojtjen ruse përpara sulmit të madh, BBC tregon 4 pikat kyçe

Një vendpushim plazhi i mbushur me fortifikime. Një rrugë kryesore e veshur me kanale antitank. Analiza satelitore nga BBC Verify ka zbuluar disa nga mbrojtjet e gjera të ndërtuara nga Rusia, ndërsa përgatitet për një kundërsulm të madh ukrainas.

Pas disa muajsh ngërçi, sulmi i pritshëm ka të ngjarë të jetë një provë vendimtare për Ukrainën, pasi ajo kërkon të provojë se mund të arrijë përfitime të rëndësishme në fushën e betejës me armët që ka marrë nga Perëndimi.

Duke ekzaminuar qindra imazhe satelitore, BBC ka identifikuar disa pika kyçe në ndërtimin e konsiderueshëm të llogoreve dhe fortifikimeve të tjera në Ukrainën jugore që nga tetori.

Këto katër lokacione ofrojnë një pasqyrë se çfarë pret Rusia nga kundërsulmi dhe çfarë mbrojtjeje mund të hasin forcat ukrainase.

Të ngjashme