08/02/2023

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit i ka kërkuar zyrtarisht presidentit Meta që të mos dekretojë kryeministrin Edi Rama për një mandat tjetër dhe të dy ministrave Ulsi Manja dhe Elva Margariti.

Deklarata e Adriana Kalasë:

Kërkojmë mosdekretimin e shtetasit Edi Rama, i cili është nominuar nga PS per marrjen e pozicionit të kryeministrit, si dhe mosdekretimin e disa ministrave.

Për të gjitha kërkesat tona u jemi referuar dispozitave ligjore dhe kushtetutës, ne kemi kërkuar nga presidenti mosdekretimin e zotit Rama si kryeministër, pasi ne kemi dërguar disa kallëzime penale ndaj tij në SPAK. Kemi kërkuar që të mos dekretojë dy ministre, ministren Elva Margariti, e cila ka propozuar VKM-në antikushtetuese për transferimin e pronës së Teatrit nga Ministria te Bashkia e Tiranës.

Margariti jo vetëm që nuk ka zbatuar vendimin e kushtetueses, po ka kërkua transferimin e truallit. Ne e quajmë të domosdoshme që të përfaqësohemi nga njerëz që njohin ligjin dhe që njohin Kushtetutën, në këtë kuadër ne kemi kërkuar dhe mosdekretimin e zotit Manja si ministër drejtësiëe, pasi jemi në dijeni të përgjimeve që ky shtetas është përfshirë në shitblerjen e votave.