Gara për kreun e Shtëpisë së Bardhë, Biden letër kongresmenëve: I vendosur ta mposht Trump-in. Pas 42 ditësh…

Presidenti Joe Biden u tha demokratëve të Kongresit në një letër të hënën se ai do të vazhdojë ofertën e tij për rizgjedhje pavarësisht shqetësimeve në rritje për aftësinë e tij mendore dhe qëndrueshmërinë në fushatën elektorale.

“Dua që ju të dini se pavarësisht nga të gjitha spekulimet në shtyp dhe gjetkë, unë jam i vendosur fort për të qëndruar në këtë garë, për ta drejtuar këtë garë deri në fund dhe për të mposhtur Donald Trump”, shkroi Biden në letrën e marrë nga CNN.

“Çështja se si të ecim përpara është transmetuar mirë për më shumë se një javë tani. Dhe është koha që ajo të përfundojë. Ne kemi një punë. Dhe kjo është për të mposhtur Donald Trump. Kemi 42 ditë nga Konventa Demokrate dhe 119 ditë nga zgjedhjet e përgjithshme. Çdo dobësim i vendosmërisë ose mungesë qartësie për detyrën përpara vetëm e ndihmon Trumpin dhe na dëmton ne”, përfundoi Biden. “Është koha për t’u bashkuar, për të ecur përpara si një parti e bashkuar dhe për të mposhtur Donald Trump.”

Është një javë kritike për të ardhmen politike të Biden-it, pasi ai kërkon të zvogëlojë ndikimin e intensifikimit të Dhomës dhe Senatit në seancë për herë të parë që nga debati. Më shumë se një pjesë e vogël e demokratëve kryesorë të Dhomës së Përfaqësuesve i thanë udhëheqësit të pakicës Hakeem Jeffries të dielën se Biden duhet të tërhiqet.

Presidenti do të vazhdojë kontaktin e tij me ligjvënësit demokratë këtë javë, thotë një zyrtar i fushatës për CNN. E marta do të jetë një ditë e rëndësishme pasi anëtarët janë caktuar të mbajnë një takim të planifikuar të grupit parlamentar me Jeffries dhe një anëtar i tha CNN se ata parashikojnë që ajo të jetë dita kur “diga” do të prishet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com