FOTO / I kishte fshehur në pantallona, kapet kontrabandisti i më shumë se 100 gjarpërinjve

Një burrë u arrestua pasi u përpoq të kontrabandonte më shumë se 100 gjarpërinj të gjallë drejt Kinës duke i fshehur në pantallona.

Doganierët në Shenzhen ndaluan udhëtarin që po kalonte në portin Futian, një pikë kufitare mes Hong Kongut dhe Kinës. Gjatë inspektimit, ata gjetën 6 qese të mbyllura me ngjitës në xhepat e pantallonave të tij.

“Doganierët hapën qeset dhe panë që secila kishte disa gjarpërinj të gjallë në gjatësi dhe ngjyra të ndryshme. Pasi i numëruan, rezultuan 104 gjarpërinj”.

U identifikuan 5 lloje gjarpërinjsh, 4 prej të cilëve nuk gjenden në Kinë. Asnjë prej specieve nuk ishte helmuese. Në njoftimin zyrtar shkruhet se ngjarja ndodhi “disa ditë më parë”, por pa e saktësuar.

Autoriteti doganor nuk tha nëse personi ishte arrestuar, por paralajmëroi se “nëse rregullat shkelen, dogana do të ndjekë procedurën ligjore në përputhje me ligjin”.

Në qershor, një burrë u arrestua ndërsa u përpoq të kontrabandonte 454 breshka të rrezikuara nga zhdukja, nga Macau drejt Kinës.

/a.r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com