Estonia i bashkohet Letonisë dhe Lituanisë, ndalon automjetet me targa ruse në territorin e saj

 Estonia i bashkohet Letonisë dhe Lituanisë, ndalon automjetet me targa ruse në territorin e saj

Estonia i është bashkuar Letonisë dhe Lituanisë në ndalimin e hyrjes së automjeteve me targa ruse në territorin e saj.

Masa përputhet me veprime të ngjashme nga fqinjët jugorë të vendit Letonia dhe Lituania në fillim të javës.

Ministria e Brendshme e Estonisë tha se vendimi nga vendet baltike – të cilat janë të gjitha anëtarë të NATO-s që kufizojnë Rusinë – pasoi “interpretimin shtesë të sanksioneve të vendosura ndaj Rusisë të publikuar nga Komisioni Evropian” më 8 shtator.

KUSH DUHET TA DREJTOJË PARTINË DEMOKRATIKE?

View Results

Loading ... Loading ...

“Qëllimi i sanksioneve kundër Rusisë është të detyrojnë vendin agresor të tërhiqet në kufijtë e tij”, tha ministri i brendshëm estonez Lauri Laanemets.

Sipas vendimit të BE-së, mjetet motorike të regjistruara në Rusi nuk lejohen më të hyjnë në territorin e bllokut 27 anëtarësh, duke përfshirë Estoninë, Letoninë dhe Lituaninë.

Ndalimi nuk zbatohet për automjetet e destinuara për përdorim të misioneve diplomatike dhe konsullore të BE-së dhe shteteve të saj anëtare, duke përfshirë delegacionet, ambasadat dhe misionet.

Shtetet baltike janë ndër kritikët më të zëshëm evropianë të Rusisë dhe Vladimir Putinit.

()

tiranaweb.al


Të ngjashme