26/01/2023

Harta më poshtë është përditësimi më i fundit i Inteligjencës së Mbrojtjes mbi situatën në Ukrainë.

Harta tregon si si paraqiten rajonet ukrainase dhe se cilat territore tashmë kontrollohen nga Rusia.

Siç shihet nga shigjetat, objektivi mbetet brendësia e territorit, veçanërisht kryeqyteti i vendit, Kievi.

Luftime të ashpra po zhvillohen në disa rajone.

Raundi i parë i bisedimeve nuk solli ndryshime. Të dy palët duket se u qëndrojnë pretendimeve të tyre.