• 11/06/2023

Çuçi i kërkon sekretares britanike të amnistojë shqiptarët pa viza, që punojnë ndershmërisht në Britani

 Çuçi i kërkon sekretares britanike të amnistojë shqiptarët pa viza, që punojnë ndershmërisht në Britani

Ministri i Brendshëm, Bledi Çuçi, i ka kërkuar sekretares së Brendshme britanike Suella Braverman që të amnistojë shqiptarët pa viza që jetojnë në Britaninë e Madhe, që punojnë ndershmërisht dhe s’kanë rekorde kriminale.

“Qasja jonë është se emigracioni i paligjshëm nuk mund të adresohet si problem pa përmirësuar kushtet e emigracionit përmes rrugëve legale. Në këtë pikë i kërkova homologes Braverman të rishikojnë edhe njëherë regjimin e trajtimit të shtetasve shqiptarë që jetojnë e punojnë në Britaninë e Madhe, për t’i lehtësuar në raport me mundësi të reja punësimi apo lëvizjet sezonale. I kërkova gjithashtu të amnistojë çdo shqiptar pa vizë, por që punon në mënyrë të ndershme dhe nuk ka rekorde kriminale në ngarkim”, deklaroi ministri Çuçi.

Në një deklaratë të shpërndarë nga zyra e shtypit të ministrit Çuçi thuhet se gjatë takimit me Braverman është diskutuar mbi emigracionin e paligjshëm dhe krimin e organizuar.

“Me homologen britanike Suella Braverman diskutuam mbi bashkëpunimin dypalësh për të adresuar çështje komplekse si emigracioni i paligjshëm dhe krimi i organizuar, fenomene transnacionale që kurrsesi nuk mund të identifikohen me etni të caktuara. Ndava me homologen time shqetësimin se është e patolerueshme që komuniteti shqiptar të veçohet dhe stereotipizohet vetëm nga disa personazhe të botës ilegale”, tha Çuçi.

Ai gjithashtu vlerësoi asistencën dhe ekspertizën britanike në ngritjen e kapaciteteve tona dhe në mbështetje të modernizimit të Institutit të Policisë Shkencore.

Të ngjashme