• 09/06/2023

Basha “pastron” Forumin Rinor / Hapen aplikimet për Kryetar, por statuti nuk parashikon asgjë

 Basha “pastron” Forumin Rinor / Hapen aplikimet për Kryetar, por statuti nuk parashikon asgjë

Kreu i PD Lulzim Basha ka hedhur nje hap te ri drejt pastrimit te forumit rinor nga mbeshtetesit e Sali Berishes.

Kryetarja e grupit te punes Orjela Nebiaj ka deklaruar se nga sot nis procesi I rifreskimit te strukturave dhe cilido I ri qe deshiron te garoje per postin e kryetarit te forumit duhet te aplikoje deri ne daten 31 janar, duke cituar edhe nenet e statutit ku mbeshtet ky proces.

ORIELA NEBIAJ / KRYETARE E GRUPIT TE PUNES:

“Në mbështetje të Nenit 46 Pika 2, Neni 58 Pika 1 dhe 2 të Statutit të Partisë Demokratike të Shqipërisë si dhe në zbatim të urdhërit nr 133 dt. 05.11.2021 të kryetarit të PDSH, në kuadër të procesit të riorganizimit dhe zgjedhjeve në të gjitha strukturat drejtuese të FRPD, Grupi Qëndror i punës udhëzon: Nisjen e procesit të rifreskimit të strukturave të FRPD në të gjitha nivelet në përputhje me normat demokratike.”

Nese lexojme statutin e PD, neni 46, pika 2 qe i refererohet grupi i punes thote “Kryetari i Partisë zgjidhet me votim të të gjithë anëtarëve të PDSH, sipas parimit “Një anëtar, Një votë”. Pra nuk ka lidhje me forumin.

Po ashtu neni 58 sanksionon se forumi rinor eshte organizate partnere por serish nuk ka asnje parashikim qe zgjedhjet ne kete forum nisin me urdher te kreut te partise.

Prej nentorit kur Basha shkarkoi Belind Kellicin dy dite para se t’i bashkohej Sali Berishes dhe shpalli zgjedhjet ne forumin rinor; statuti eshte kthyer ne qender te debatit brenda Partise Demokratike.

Sipas kryesise se forumit rinor; kreu i PD, Basha nuk ka kompetence te shpalle zgjedhjet ne forum dhe grupi i punes i ngritur prej tij eshte i paligjshem, pasi kjo eshte nje e drejte e strukturave te FRPD.

Per kete arsye kryesia e forumit ne 12 nentor ka vendosur nisjen e procesit zgjedhor per drejtuesit e rinj.

Debati për drejtimin e forumit reflekton çarjen e thellë që Partia Demokratike ka pësuar mes mbështetësve të Lulzim Bashës dhe mbështetësve të Sali Berishës.

Të ngjashme